camin-gradinita pentru batrani

de Dorina-Calina Puica Jurj
Adauga la favorite
249
vizualizari
0 lei
din 600,000 lei
Bistrița, Județul Bistrița-Năsăud
Batranii au nevoie de implicare in activitati care sa-i motiveze, pe langa dragoste si grija. Asa vor fi fericiti si ei, si cei care-i iubesc!
Initiator proiect
1 proiect

Sunt Dorina Puica-Jurj, am 40 de ani, casatorita, 2 copii, nascuta in Baia-Mare, domiciliata actualmente in Bistrita.

Urmez cursurile Scolii postliceale sanitare Bistrita (anul II) si am efectuat voluntariat sub diverse forme, cel mai recent in cadrul unui azil de batrani.  Contactul cu persoanele internate si diferenta dintre conditiile pe care le au ( azil privat!!!) si ceea ce au nevoie stringent m-au determinat sa fac ceva...altfel.

Stiu ca reusind ceea ce mi-am propus, voi schimba in bine multe vieti.

Caminul pe care il voi deschide va functiona pe doua linii:

-in regim de zi (un fel de gradinita pentru varstnici), cu transport asigurat, mese, administrare tratamente si, bineinteles, cu implicare in diverse activitati care sa le aduca zambete pe fata si sa-i faca sa se simta utili

-in regim de internare, persoanele beneficiind de confort, ingrijiri speciale, tratamente, monitorizare medicala, conditii specifice pentru imobilizati; 

Socializarea si comunicarea, atat intre persoanele internate si cele din regimul de zi, precum si cu personalul care-si va desfasura activitatea in camin, vor avea importanta majora. Batranii vor fi ASCULTATI !

Cotizatia lunara maxima pentru internare va fi de maxim de 80% din venit,  INDIFERENT DE VALOAREA ACESTUIA! In limita locurilor disponibile, nu vor fi refuzate cereri pe acest criteriu.

Personalul angajat va fi retribuit corespunzator si educat prin cursuri de geriatrie. De asemenea, angajatii vor fi evaluati periodic de catre psihologul caminului, care ii va consilia si pe varstnici.

Apartinatorii vor fi multumiti, linistiti si fericiti vazandu-si varsticii cu un moral bun.

Si nu, nu sunt doar vorbe goale, chiar voi face tot ce-mi sta in putere si mai mult de-atat, ca sa vad batrani  fericiti in Romania, ca prea sunt chinuiti saracii, si ei, si apartinatorii lor...

Orice ajutor sunteti dispusi sa oferiti pentru aceasta cauza,  este binevenit!

In viitor, in curtea caminului (amenajata cu flori, iarba, pomi, alee...), va fi construit un orfelinat, in asa fel incat copiii si batranii sa-si daruiasca unii altora dragostea lor!

Va multumesc din suflet pentru timpul acordat si anticipat pentru ajutorul dat!

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute