Calendarul Științific 2024

de Monica Belitoiu
Adauga la favorite
Vezi
8321
vizualizari
27,265 lei
din 25,000 lei
Romania,
Calendarul Științific este un proiect anual de promovare a științei, distribuit gratuit în școli și licee din întreaga țară.
Initiator proiect
6 proiecte

Pregătim ediția 2024 a Calendarului Științific!

Cu ajutorul tău, poate ajunge la sute de mii de elevi! 

Unul dintre cele mai cunoscute proiecte de popularizare a științei, inițiat în România și deja replicat în țări precum Scoția, Spania și Polonia, revine cu o nouă ediție!

Dacă nu ai auzit până acum despre Calendarul Științific, iată pe scurt despre ce este vorba: în fiecare an, o mână de voluntari colectează informații despre evenimentele importante din știință, despre descoperirile și invențiile care ne schimbă viața. Informațiile sunt apoi sortate, iar 365 (uneori 366) dintre ele ajung să fie publicate într-un calendar. Calendarul este tipărit ca un poster A1 în câteva mii de exemplare (ne-am propus 15000, dar numărul exemplarelor poate fi diferit, în funcție de suma pe care reușim să o strângem și de evoluția prețului la hârtie și transport). Apoi, calendarele sunt distribuite în școli și licee din întreaga țară. În plus, persoanele care contribuie la realizarea proiectului vor primi câteva exemplare acasă. Iar dacă ai nevoie de o motivație extra, ne face plăcere să anunțăm că am pregătit și o ediție limitată a calendarului, într-un format de birou, special pentru persoanele care contribuie la campania de crowdfunding.

Tema ediție 2024 va fi Dezvoltarea AI, iar acest lucru va fi reflectat atât prin designul inediat, dar și prin faptul că vom avea mai multe informații despre istoria AI. Un aspect inedit al acestei ediții este că designul este realizat sub forma unei benzi desenate cu ajutorul Leonardo.ai și ChatGPT. 

Informațiile din calendar vor fi disponibile și pe siteul www.calendarstiintific.ro, unde veți găsi și fișe de lucru pentru elevi, dar și noutăți din știință. 

Așadar, ai ocazia sa contribui la un proiect unic in Romania: Calendarul Științific! Este unul dintre proiectele de traditie ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizam cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 150.000 de exemplare ale calendarului au fost distribuite către școli în anii trecuți,  iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere.  

 Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel că, în ediția viitoare veți putea citi și despre realizările și descoperirile din 2023. Fie că vorbim de fizică,  matematică,  biologie, astronomie,  chimie sau medicină, Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Ia și tu parte la realizarea acestui proiect, contribuind la campania de crowdfunding pentru ediția 2024!

 

Banii strânși în urma campaniei vor fi utilizați pentru tipărirea și distribuirea a mii de exemplare din Calendarul Științific, cea mai mare parte dintre acestea mergând la școli și licee din întreaga țară.

Așadar, te invităm să sprijini campania de crowdfunding și să ne ajuți să ducem calendarul cât mai multor copii. Astfel, vei contribui la răspândirea cunoașterii științifice și va face fericiți mulți copii și profesori din România.

Contăm pe sprijinul tău! Mulțumim frumos!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Ioana Mudure
acum 8 luni
super!
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
Felicitări! O inițiativă cu adevărat pentru România educată
70.00 lei
Comsa Teodora
acum 8 luni
Matematica se regaseste in fiecare stiinta.Apreciez efortul si sustin proiectul dumneavoastra. Succes
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
60.00 lei
Hrincescu Radu
acum 8 luni
100.00 lei
Stănculea Adina
acum 8 luni
Excelent! Continuati sa raspanditi stiinta!
70.00 lei
Muntean Simona
acum 8 luni
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
500.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
50.00 lei
Anițaș Cornelia Lăcrămioara
acum 8 luni
Mulțumim!
70.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
Tema edițieI 2024 este foarte inspirat aleasa. Scoala pe care am ales-o este scoala unde 2 dintre nepotii mei sunt elevi si m-as bucura daca acest calendar o sa le activeze curiozitatea. Succes in toate proiectele pe care le initiati!
135.00 lei
Livezeanu Diana
acum 8 luni
70.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
Felicitari pentru initiativa! Va rog sa donati calendarele catre Scoala Gimnaziala nr 3 din Mangalia . Este ok daca imi trimiteti doar calendarul de birou. Spor!
125.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
150.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 luni
225.00 lei
 • 06 /11
  2023
  2

  Vă mulțumim mult pentru sprijin! 

  Proiectul a fost finanțat integral și am trimis la tipografie calendarele.

  Urmează să vă contactăm pe email (în perioada 7-11 noiembrie) pentru a vă solicita (sau a confirma) datele de livrare și numele școlilor către care vreți să trimitem calendare din partea dumneavoastră. 

  Primele colete cu calendare vor pleca de la noi pe înainte de sfârșitul lunii noiembrie și ne-am propus să le livrăm pe toate înainte de vacanța de iarnă. 

  Pentru orice informații, ne puteți contacta la office@asur.ro sau monica.belitoiu@asur.ro

  Mulțumim încă o dată!

 • 25 /10
  2023
  1

  Vă mulțumim pentru sprijin! 

  Am reușit să strângem 60% din suma necesară tipăririi și distribuirii calendarelor. 
  Așa cum am spus, tema ediție 2024 va fi Dezvoltarea AI, iar acest lucru va fi reflectat atât prin design, dar și prin faptul că vom avea mai multe informații despre istoria AI. Un aspect inedit al acestei ediții este că designul este realizat sub forma unei benzi desenate cu ajutorul Leonardo.ai și ChatGPT.

  Încă mai lucrăm la finalizarea unor detalii, dar am vrut să împărtășim cu dumneavoastră câteva imagini, atât din calendarul pentru perete, cât și din cel pentru birou. 

  Între timp ne străduim să strângem întreaga sumă pentru tipărirea calendarului, așa că dacă puteți să poveștiți cunoscuților despre campania de crowdfunding vă suntem tare recunoscători!

  Mulțumim mult pentru ajutor!