Calendarul Științific 2021

de Monica Belitoiu
Adauga la favorite
Vezi
14627
vizualizari
23,900 lei
din 22,000 lei
Bucuresti,
Calendarul Științific este un proiect anual de popularizare a descoperirilor științifice. Calendarul va ajunge în școli și licee din întreaga țară.
Initiator proiect
6 proiecte

Pregătim a 11-a ediție a Calendarului Științific!

Cu ajutorul tău, poate ajunge la sute de mii de elevi! 

Pandemia a schimbat semnificativ lumea în care trăim și ne-a făcut să ne gândim mai mult la rolul științei în viața noastră. E important să învățăm din greșelile trecutului, dar e la fel de important să ne pregătim zi de zi pentru viitor. Calendarul Științific e un proiect care ne ajută să facem asta. 

Dacă nu ai auzit până acum despre Calendarul Științific, iată pe scurt despre ce este vorba: în fiecare an, o mână de voluntari colectează informații despre evenimentele importante din știință, despre descoperirile și invențiile care ne schimbă viața. Informațiile sunt apoi sortate, iar 365 (uneori 366) dintre ele ajung să fie publicate într-un calendar. Calendarul este tipărit ca un poster A1 în câteva mii de exemplare (ne-am propus 15000, dar numărul exemplarelor poate fi mai mare dacă strângem mai mulți bani). Apoi, calendarele sunt distribuite în școli și licee din întreaga țară. În plus, persoanele care contribuie la realizarea proiectului vor primi câteva exemplare acasă. 

În plus, informațiile sunt disponibile și pe siteul www.calendarstiintific.ro, unde veți găsi și fișe de lucru pentru elevi, dar și noutăți din știință. Așadar, ai ocazia sa contribui la un proiect unic in Romania: Calendarul Științific! Este unul dintre proiectele de traditie ale ASUR, prin care ne-am propus să popularizam cercetătorii și descoperirile științifice care ne-au îmbunătățit viața. Peste 110.000 de exemplare ale calendarului au fost distribuite către școli în anii trecuți,  iar alte mii de calendare au ajuns la oamenii interesați de cunoaștere.  

 

Am început acest proiect în 2010, când o mână de voluntari au colectat și selectat informațiile pentru prima ediție a calendarului, cea din 2011. Apoi, în fiecare an informațiile au fost actualizate și completate, astfel că, în ediția viitoare veți putea citi și despre realizările și descoperirile din 2020. Fie că vorbim de fizică,  matematică,  biologie, astronomie,  chimie sau medicină, Calendarul oferă cel puțin 365 de motive de a ne apropia de știință!

Ia și tu parte la realizarea acestui proiect, contribuind la campania de crowdfunding pentru ediția 2021!

 

Banii strânși în urma campaniei vor fi utilizați pentru tipărirea și distribuirea a mii de exemplare din Calendarul Științific, cea mai mare parte dintre acestea mergând la școli și licee din întreaga țară.

Așadar, te invităm să sprijini campania de crowdfunding și să ne ajuți să ducem calendarul cât mai multor copii. Astfel, vei contribui la răspândirea cunoașterii științifice și va face fericiți mulți copii și profesori din România.

Iar dacă ai nevoie de o motivație în plus, ne face plăcere să anunțăm că am pregătit și o ediție limitată a calendarului, într-un format de birou, special pentru persoanele care contribuie la campania de crowdfunding.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 3 ani
33.00 lei
IANCU DANIELA
acum 3 ani
Felicitari!
60.00 lei
Petre Adina
acum 3 ani
50.00 lei
acum 3 ani
Educația este necesară pentru a reuși și a deschide uși spre noi orizonturi.
200.00 lei
acum 3 ani
100.00 lei
CATALIN IULIAN IATAN
acum 3 ani
felicitari!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Felicitari pentru initiativa!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
50.00 lei
Razvan Baciu
acum 3 ani
210.00 lei
Cristina Simion
acum 3 ani
60.00 lei
Miron Andrei
acum 3 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Continuati:)
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Go science! Go good people!
100.00 lei
 • 30 /10
  2020
  3

  Ne apropiem de încheierea campaniei de crowdfunding. Vă mulțumim mult că ne-ați ajutat și de data asta să finanțăm integral proiectul! 

  Avem o veste bună pentru voi: livrarea recompenselor va începe încă de săptămâna viitoare! 
  Vom reveni cu detalii pe email către fiecare dintre voi.

  Iar dacă ați contribuit prin SMS, vă rugăm să ne trimiteți un mesaj la office@asur.ro cu datele voastre de contact, pentru a reuși să vă expediem calendarele. 

  Mulțumim încă o dată! 

 • 19 /10
  2020
  2

  Pregătim calendare de birou pentru voi! Mai avem puțin și vom finanța integral încă o ediție a calendarului, apoi vom putea trece la pasul următor: tipărirea și distribuirea calendarelor. Dacă totul merge bine, primele colete vor pleca spre voi și spre școli peste aproximativ o lună.
  Mulțumim pentru susținere!

 • 30 /09
  2020
  1

  Cu ajutorul vostru, am strâns deja o treime din sumă! Vă mulțumim tare mult! 

  Mai avem o lună la dispoziție pentru a finanța proiectul și suntem încrezători că împreună vom reuși.