Călătoria lui Iaurțel în Tărâmul Bandibandi

de Andreia Birtu
Adauga la favorite
2196
vizualizari
2,059 lei
din 10,000 lei
Craiova,
„Călătoria lui Iaurţel în Tărâmul Bandibandi” este o poveste despre prietenie, curaj şi iertare.
Initiator proiect
1 proiect

Despre carte
Undeva, pe o stradă din Craiova, am zărit un gânsac. Când am trecut pe lângă el, m-a strigat. Mi-a zis că îl cheamă Iaurţel şi că vrea să călătorească. L-am întrebat de ce nu zboară, iar el mi-a spus că îi place mâncarea pe care o primeşte de la stăpână. Atunci, am scris o poveste în care i-am dăruit o maşină de îngheţată cu care să pornească la drum. El a prins aripi şi a zburat în cosmos, iar de acolo, sper eu, în case cu copii care îndrăgesc poveştile. 
 
„Călătoria lui Iaurţel în Tărâmul Bandibandi” este o poveste despre prietenie, curaj şi iertare, al cărei erou – Iaurţel, un gânsac, îşi doreşte să vadă lumea. Întâmplarea face ca protagonistul să pornească în călătorie la volanul unei maşini ce transportă înghetaţă şi, la indicaţiile unui sistem de navigare năstruşnic, ajunge pe un tărâm necunoscut, undeva în spaţiul cosmic. Întâlnirea cu locuitorii din Bandibandi reprezintă o provocare pentru gânsac, care reuşeşte să îşi depăşească limitele, pentru a-i îndeplini dorinţa prietenului său, răţoiul Gogoşică, aceea de a savura o îngheţată. Finalul îi aduce pe cei doi amici împreună, nu fără ca Iaurţel să treacă peste un nou obstacol, şi anume reîntoarcerea în ţinutul cu bucluc. Găseşti aici o înregistrare audio a unui pasaj din carte.

Povestea se adresează copiilor din categoriile de vârstă de 4-6 ani, respectiv 6-8 ani.


 
Despre autor
Scriu povești pentru copiii mei și pentru copiii altor părinți. Cred în iubire, prietenie, divinitate, depășirea propriilor limitări. Cred în ceea ce ne face sufletește mai frumoși. Toate aceste crezuri le transpun în poveștile mele.
Prima mea carte pentru copii se intitulează „Şurubel și Şurubica”, apărută la sfârșitul anului 2020, la editura Letras. Îmi doresc ca și restul poveștilor mele, nepublicate (încă), să ajungă într-o zi la cei mai mici cititori, să îi inspire și să îi încânte.

Când (nu) scriu povești, mă găsești pe www.andreiabirtu.ro sau pe Facebook https://www.facebook.com/andreiabirtu.ro.

 

Pre-comandă cartea

Unul din marile obstacole pentru autorii de literatură pentru copii de a ajunge la cât mai mulți cititori îl reprezintă costurile de producție. Acestea presupun, pe lângă ilustrațiile unor artiști, cum este și cazul de față, în care Ioana Fluerasu, cu o colecție impresionantă de lucrări și expoziții naționale și internaționale, a transpus în imagini povestea mea, costuri care se reflectă în calitatea materialelor folosite (hârtie, mucava), felul în care se leagă materialul tipărit, fidelitatea cu care imprimantele redau ilustrația, precum și altele mai puțin cunoscute.

Poți fi una din persoanele care sprijină tipărirea acestei povești. Susținătorii proiectului „Călătoria lui Iaurţel în Tărâmul Bandibandi” pot primi un exemplar din această carte, după publicare. Cu ajutorul tău voi putea strânge cei 10000 RON, necesari pentru acoperirea costurilor cu ilustrațiile, print-ul și transportul către tine, nu mai devreme de sfârșit de aprilie.

Susține tipărirea cărții într-una din cele două variante:

 

 Varianta cu autograf acoperă transportul de la editură catre mine, apoi de la mine către tine.
 
Despre editură
Editura Zugzwang este un proiect care gravitează în trena Akademia Media Group. O editură nouă care își propune să promoveze autori români contemporani. Plecăm de la zero și ne bazăm exclusiv pe sprijinul cititorilor care precomandă cărțile noastre. Vom publica: poezie, proză scurtă, publicistică, eseuri, lucrări academice, memorii, volume de istorie, romane, dar și cărți pentru copii. Editura nu are ținte comerciale, nu își propune să facă profit, ci se ghidează după logica unui ONG, scopul fiind, mai degrabă, să propună o paletă de noi autori (prioritate au debutanții). De aceea, la noi, autorii sunt pe picior de egalitate cu editura.

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 2 ani
Multumesc tuturor pentru sprijin! Abia acum am descoperit cum sa postez aici :).
Sustinator anonim
acum 2 ani
Felicitari, Andreia!????
70.00 lei
Oana Vladut
acum 2 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
????
50.00 lei
Grecu Ana Clara
acum 2 ani
Abia aștept să-l cunosc pe Iaurțel!
20.00 lei
Laura Netea
acum 2 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
alina
acum 2 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Anca Diaconu
acum 2 ani
50.00 lei
Voicescu Flavia
acum 2 ani
Succes!????
100.00 lei
acum 2 ani
Bafta multa lui Iaurtel :)
100.00 lei
Minune Bogdan
acum 2 ani
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
Cred cu tarie in potentialul tau extraordinar de a crea o lume fantastica pentru ai nostri copii❤️ Jeni
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
50.00 lei
Cristina Nedelea
acum 2 ani
Minunat!
50.00 lei
Anca
acum 2 ani
Așteptăm cu nerăbdare
100.00 lei
Laura
acum 2 ani
200.00 lei