Biblioteca de istorie Historia Rediviva

de Radu Mihai Olteanu
Adauga la favorite
Vezi
873
vizualizari
298 lei
din 4,000 lei
Bucuresti,
Dorim sa lansam prima biblioteca de istorie, privata din Romania, cu acces gratuit.
Initiator proiect
1 proiect

Historia Rediviva este primul hub de istorie experentiala din Romania, ce imbina cercetarea istorica cu noile tehnologii, pentru a livra tinerilor experiente istorice, educationale, asa cum nu a mai facut-o nimeni.

Incercam sa ne folosim de toate tehnologiile curente, realitate virtuala si augmentata, 3d, filme 360, dar si animatii.

In 2018 am lansat prima platforma de istorie vizuala din Romania, www.acum100ani.ro, cu ocazia Centenarului Marii Uniri si a participarii Romaniei in Marele Razboi. A fost o initiative pro-bono, apolitica si non-profit, ce avea un singur scop, popularizarea acestui moment in randul tinerilor.

Cu ajutorul partenerilor nostrum am reusit sa ajungem in scoli, printr-o caravana realizata impreuna cu Editura Humanitas, iar pe 1 decembre 2018, am realizat o activare de realitate virtuala, in Mega Mall din Bucuresti, unde au participat cateva sute de personae.

In doar 5 luni, platforma noastra a fost accesata de 500.000 de oameni, avand sute de preluari in reviste, la radio sau TV.

 In 2019 am incercat sa ducem povestea mai departe, si am hotarat sa mergem si mai mult catre tineri, astfel am inceput sa creionam o biblioteca de istorie, accesibila oricui. Pana in momentul de fata avem parteneriate cu peste 20 de edituri, cele mai importante din Romania, dar si cu revistele de specialitate.

Avem peste 2000 de volume, sute de reviste si periodice vechi.

Tot ce ne lipseste este o locatie unde sa putem face fizic aceasta biblioteca.

O vom numi generic biblioteca, dar spatiul pe care ni-l dorim va fi unul multifunctional, care va putea fi modelat in functie de necesitatile nostre. Poate fi biblioteca, dar poate fi si spatiu pentru proiectii, sau activari de realitate virtuala.

Biblioteca de istorie Historia Rediviva va beneficia de o platforma, unde prietenii ce ne vor vizita, vor putea rezerva o carte pentru a o citi, dar vor putea sa vada in timp real ce titluri sunt disponibile, noile titluri adaugate etc.

https://biblioteca.rediviva.ro/

Va multumim pentru ca ne ajutati sa realizam acest vis!

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Popovschi Serban
acum 2 luni
Mult succes acestui proiect ! Va urmaresc de ceva timp si sper sa va dezvoltati pentru ca este o initiativa binevenita !
100.00 lei
Pana Tiberiu-Mihai
acum 3 luni
Felicitari pentru initiativa si spor la munca! Aveti un drum greu in fata iar roadele se vor vedea pe termen lung, insa trebuie inceput de undeva.
100.00 lei
Ioana Duca
acum 3 luni
50.00 lei
alina galeriu
acum 3 luni
Plata facuta cu SMS
10 euro