Be You 3x3 Challenge 2017

de Adrian Miloiu
Adauga la favorite
Vezi
1916
vizualizari
0 lei
din 20,000 lei
Târgoviște, Județul Dâmbovița
Spectaculos şi inovator, baschetul 3x3 este sportul numărul unu mondial ca sport de masă. Te invităm să descoperi și să susți acest proiect!
Initiator proiect
7 proiecte
ONG
ONG profil verificat

Spectaculos şi inovator, baschetul 3x3 este inspirat din mai multe forme de streetball jucate în întreaga lume şi este considerat sportul numărul unu mondial ca sport de masă. FIBA a transformat acest joc într-un adevărat spectacol, devenind extrem de atractiv pentru publicul din lumea întreagă.
În România, baschetul 3x3 este în plină dezvoltare şi ne bucurăm că Asociația Be You se află pe lista selectă a celor susţinuţi de FIBA  să organizeze asemenea evenimente. Jucătorii români de baschet 3x3 sunt printre primii în clasamentele mondiale ale competiţiei, România deţinând un titlu de Campioană Europeană la masculin și Vicecampioană la feminin.

Unul din principalele motive pentru care am decis să ne implicăm în desfășurarea de activități sportive de masă este ca prin spectaculozitatea fenomenului 3x3 să reuşim să scoatem cât mai mulţi copii, tineri şi adulţi din casă, oameni a căror activitate predominantă în timpul liber este statul în faţa televizorului, calculatorului sau a telefonului. Potrivit Eurobarometrului Comisiei Europene în domeniul sportului, 60% din români nu fac niciodată sport (http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-300_ro.htm). Astfel, dorim să-i atragem către sport pentru a contribui la crearea unei societăţi cu cetăţeni mai activi, sănătoşi, implicaţi şi responsabili. În evenimentele sportive organizate de noi până în prezent s-au înscris peste 400 de participanți cu vârste între 6 și 65 de ani din Târgoviște, Pucioasa, Ploiești, Câmpina, Câmpulung, Pitești, Brașov, Sighetu-Marmației. Pentru ediția din 2017 avem deja anunțată prezența unor echipe foarte puternice din România, Spania, Serbia și Bulgaria. De asemenea, evenimentele noastre sunt și o scenă pentru tineri, un loc unde pot să iși demonstreze talentul artistic sau sportiv și un loc unde vor fi promovați tinerii care prin rezultatele obținute devin exemple pentru semenii lor. Un exemplu edificator este chiar ultimul turneu organizat în decembrie de organizația noastră:

,,În weekend-ul 17-18 decembrie 2016, Asociația Be You a organizat la Târgoviște ”Meda Park Winter Cup” - două zile de baschet 3x3, momente artistice și, la final, Gala Be You.

Rapp-erul târgoviștean Amer1knu și invitații lui, Alin Răvoiu, membru al The Grind Vice, Albert Leonard, Victor Paraschiv, Andrei Dumitra de la Absolute Motion au performat pe ritm de rapp cu momente de parkour și beatbox, judokanii CSȘ Târgoviște au adus în eveniment un show în care judo a fost ridicat la rang de artă, iar tinerii de la Liceul de Arte „Bălașa Doamna” ne-au introdus în atmosfera sărbătorilor cu piese de Crăciun cântate la instrumente de percuție și clape.

Tuneul a avut loc la Sala Polivalentă Târgoviște și au participat jucători din Târgoviște, Pucioasa, Ploiești, Brașov, București, Câmpina și Sighetul  Marmației.

Câștigătorii Meda Park Winter Cup la categoria Open masculin, cea mai spectaculoasă categorie, au fost Bungăii Sighetul Marmației după o finală decisă pe ultimele secunde disputată cu Patrioții Pucioasa. La celelalte categorii au reușit să devină campioni Patrioții Juniori Pucioasa - categoria -12, AB’s Târgoviște- categoria -14, Gugu-Gaga-Gugu Târgoviște - categoria-18, AllStar Târgoviște – Open feminin și Pupe and Sons la categoria +35.

Duminică, ziua finalelor, brigada de arbitrii s-a aflat sub comanda celui mai titrat arbitru de baschet 3x3 din România, Vlad Ghizdăreanu.

Festivitatea de premiere a debutat cu Gala Be You, aflată la prima ediție, gală ce dorește să premieze la fiecare sfârșit de an cei mai implicați colaboratori și voluntari ai Asociației Be You precum și sportivii juniori dâmbovițeni cu rezultate foarte bune obținute la competițiile naționale și internaționale de peste an. Au fost premiați la această ediție: la categoria „Responsabilitate socială și implicare activă în viața comunității”compania Meda Park, postul de radio Puls FM Târgoviște, Avon Cosmetics, soții Gabriela și Corvin Diaconescu și Eduard Cârstea. Un al premiu special „Pentru întreaga activitate desfășurată în beneficiul sportului și tinerilor dâmbovițeni” a fost acordat Direcției Județene pentru Sport și Tineret Dâmbovița.

Pentru rezultatele deosebite obținute în competițiile sportive din 2016 au primit recunoașterea noastră sportivii: Andrei Popescu, Costin Popescu, Andrei Moga, Antonia Vasilache, Taisia Baroian, Xenia Chițu, Vanessa Tolea, Ana Popa, Alexandru Matei, Raphael Pavel, Erika Moise, Ion Alessio, Eic Patulea – Judoka la CSȘ Târgoviște; luptătoarele Maria Cioclea, Diana Vlăsceanu, Andreea Pataki de la același club și George Mihai Marin, Ovidiu David Marin, Alexandru Gabriel Marin, practicanți Wushu Kung-Fu la Marin Marius Mihai Martial Arts.

Meda Park Winter Cup, turneu marca Be You a fost organizat de Asociația Be You cu sprijinul FIBA, FRB și DJST.

Turneul a fost susținut de Crucea Roșie Dâmbovița și Avon Cosmetics.

Powered by Puls FM și Google AdWords.”

Concursurile pentru public, competițiile de slam dunk, aruncările de 3 puncte, driblingul cu obstacole, jocul X și 0, categoriile de vârstă multiple ( -10 ani până la + 35 ani), muzica antrenantă, spectacolul oferit de artiști completează frumusețea și dinamismul baschetului 3x3 oferind garanția unui adevărat SHOW menit să atragă oameni de orice vârstă către sport și mișcare în aer liber.
,,BeYou Streetball Challenge''este primul EVENIMENT SPORTIV INTERNAŢIONAL organizat de Asociația Be You care,  alături de activităţile sportive, promovează schimburi interculturale între tineri din toată lumea, organizează traininguri, ateliere, seminarii,tabere, excursii tematice, programe de învăţare informală şi non-formală,diferite activităţi culturale, de voluntariat (cu implicarea Serviciului European de Voluntariat), programe de călătorii şi, nu în ultimul rând, Be You reprezintă un loc în care tinerii îşi pot exprimă liber opiniile şi ideile faţă de evenimentele care se petrec pe plan local, naţional şi internaţional. Multitudinea de evenimente organizate de Asociația Be You la nivel local, național sau internațional nu ne permit să facem o enumerare aici, dar vă invităm să ne urmăriți pe pagina web www.beyou.ml, Facebook https://www.facebook.com/beyouromania sau Youtube  https://www.youtube.com/channel/UCIjMQGaLJXgd6SkBkE4imGA 


Turneul ''BeYou Streetball Challenge 2017'' este unul dintre evenimentele asociației noastre dedicat promovării unui stil de viață sănătos şi vă invităm să ne deveniți parteneri sprijinind financiar activităţile organizate.
Toţi cei care hotărăsc să se implice alături de noi, pe lângă satisfacţia sufletească şi morală, în funcție de contribuție vor fi recompensați cu diplome, materiale promoționale, vor fi promovaţi în cadrul competiţiilor şi evenimentelor noastre, pe afişe, bannere, tricouri, pe site-urile noastre prin reclame (Asociația are un buget de promovare prin AdWords de 10000$/lună oferit de Google) , pe site-ul FIBA, reţele de socializare, spoturi audio/video, menţionarea sponsorilor de către prezentator,etc.

Câteva articole despre evenimentele noastre sportive:

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute
 • 05 /08
  2017
  1

  51 de echipe,peste 100 de meciuri, 2 zile de competiție, peste 200 de jucători, 7 țări, 3 continente - acestea sunt cifrele Be You 3x3 Challenge 2017.

  Ediția din acest an a arătat adevărata putere a sportului trecând peste orice diferență culturală, rasială, etnică, lingvistică, de vârstă și statut social. Pentru două zile, terenul de baschet de la Complexul Turistic de Natație Târgoviște s-a transformat într-un loc al multiculturalității și diversității găzduind jucători din România, Bulgaria, Estonia, Olanda Statele Unite, Siria și China.

  O categorie aparte a acestui turneu a fost reprezentată de baschetbaliștii în scaun rulant care au demonstrat că voința învinge mereu și că sportul este destinat tuturor.

  În prima zi de turneu, dedicată baschetului masculin, jucătorii au dat tot ce aveau mai bun pentru a se califica în fazele superioare la -18 și Open Masculin.

  Duminică au intrat în arenă toate categoriile și meci după meci ne-am îndreptat către finale. Meciuri spectaculoase, atmosferă plăcută, noi prietenii legate.

  Mulțumim sponsorului principal Meda Park fără de care acest eveniment nu ar fi avut loc și partenerilor noștri: Consiliul Județean Dâmbovița, Primăria Târgoviște, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Crucea Roșie Dâmbovița, Sport Arena și FIBA 3x3.

  Adresăm mulțumiri speciale voluntarilor și prietenilor noștri care ne-au fost alături și-au dăruit timp și energie pentru ca acest turneu să se desfășoare în cele mai bune condiții.

  Câștigătorii turneului au fost:

  CATEGORIA + 35 MASCULIN:

  loc 1- Make și Prietenii - Marian Georgescu, Paul Helcioiu, Adrian Lăzărescu, Horea-Mircea Radu – București.

  loc 2 – Preabericiții – Eduard Cârstea, Corvin Ion Diaconescu, Mircea Daniel Lupasc,

  CATEGORIA -14 FEMININ:

  loc 1 - Basketbees Brașov - Ioana David, Alexia Frâncu, Dalia Bucur, Ioana Iles.

  loc 2 – Bad Girlzz – București – Mitu Alexia, Sîrbu Ruxandra, Vacaru Andreea, Daria

  CATEGORIA -14 MASCULIN:

  loc 1- Nutcrackers - Rareș Cristea- Focșani, Octavian Cioruță- Focșani, David Antonescu - Focșani, Alexandru Duță – Galați.

  loc 2 – Swish – București - Mishi Lihatchi, Patrascu Alexandru, Rafael Stamatoiu, Thommy Edmond.

  loc 3 – Team Harden – București - Niculescu Andrei-Iulian, Ionuț Onițoiu, Petre Paul Gabriel, Radu

  CATEGORIA -18 MASCULIN:

  loc 1 - Street Devils - Ziemer Zachary - București, Ștefan Idea - Curtea de Argeș, Alexandru Cana - București, Vlad Ionescu - București.

  loc 2 - Niște Necunoscuți București - Vișan Hara Luca, Ionescu Victor, Mihai Maciuca, Rareș Sava.

  loc 3 - Let The 3's Rain - Stoil Aladzhov- Bulgaria, Mihai Eremia - Ploiești, Minte Stoin - Bulgaria, Sorin Grigore - Ploiești.

  CATEGORIA BASCHET ÎN SCAUN RULANT:

  loc 1 - Flying Wheels - Ene Petre - Pucioasa, George Cătălin Petrosanu - Ploiești, Florin Teodorescu - București.

  loc 2 - Marian Pârvu - Târgoviște, Paul Vișan- Târgoviște, Kiss Zoltan - Ploiești.

  CATEGORIA OPEN FEMININ:

  loc 1 - Plopu lui Kiwo - Andreea Iuliana Ciausi - București, Ariana Andreea Padurariu - Târgoviște, Theo Dumitru - Târgoviște, Roxana Bucur - Târgoviște.

  loc 2 - AllStar Târgoviște - Sonia Miloiu, Samira Stan, Teodora Capanu, Diana Șerban.

  loc 3 - AgroSquad București - Sonia Vilcinschi, Alexandra Chitanu, Alexandra Anghel, Mihaela Chelariu.

  CATEGORIA OPEN MASCULIN:

  loc 1 - Estea - Estonia - Illimar PilK, Heigo Erm, Evart Kristjan.

  loc 2 - Get It And Go - Robert Foster - Statele Unite, Radu Mihai Buhlea - București, Ciprian Drăgușin - București, Jan Van Groningen – Olanda.

  loc 3 - Let The 3's Rain - Bulgaria - Stoil Aladzhov, Dimitar Dimitrov, Mintev Stoin.

  Turneul face parte dintr-un proiect mai amplu care cuprinde și ateliere de educație nonformală ce abordează teme precum radicalizarea, xenofobia, rasismul, drepturile omului, valorile europene, multiculturalitatea și diversitatea, importanța sportului și a educației în crearea unei societăți sănătoase, implicate și prospere.

  http://www.beyou.ml/ro/3x3/

  http://www.gazetadambovitei.ro/top-stiri/galerie-foto-competitia-internationala-de-baschet-de-la-targoviste/

  http://bgbasket.com/new.php?id=67504

  https://play.fiba3x3.com/events/3a3b9866-d733-4cd6-b8c3-82dd4a04e571