Baricadele VIII

de Iulian Andrei Crăciun
Adauga la favorite
1496
vizualizari
1,125 lei
din 4,000 lei
BUCURESTI,
Baricadele VIII este o carte atipică în ciclul Baricadelor, fiind formată din doar două părți, una dedicată portretelor, cealaltă reportajelor.
Initiator proiect
20 proiecte

Despre carte

Baricadele VIII continuă o serie publicistică semnată de Andrei Crăciun & destinată, de acum, exclusiv colecționarilor. Seria a debutat în 2014, la Humanitas, și a continuat, în 2016, la Herg Benet. Mai departe: în 2017, la Hyperliteratura, și în 2019 la Editura GRI.

În primăvara acestui an a fost publicată, tot la Editura Zugzwang, cartea Baricadele V, iar în această vară, de asemenea la Editura Zugzwang, cartea Baricadele VI. În toamnă va apărea și Baricadele VII. Baricadele VIII este programată să apară, cel mai probabil, în decembrie 2022.

Baricadele VIII este o carte atipică în ciclul Baricadelor, fiind formată din doar două părți, una dedicată portretelor, cealaltă reportajelor făcute de autor în ultimii șaptesprezece ani de presă scrisă, texte care nu au apărut niciodată împreună într-un volum.

Sunt antologate aici câteva articole de referință din jurnalismul românesc al ultimelor decenii, texte care au făcut din autor cel mai premiat gazetar de presă scrisă din România între 2005 și 2020.

 

Despre autor

Andrei Crăciun este ziarist, scriitor, părinte-fondator al Revistei Zugzwang. Printre cele mai recente cărți publicate se numără: “Socrate, mai ai ceva de spus?” (Zugzwang, 2022), “Bilili” (Paralela 45), “Viața de apoi a poetului” (Nemira, 2021) și “Prietenul visătorilor și al învinșilor” (Polirom, 2021).

 

Despre editură

Editura Zugzwang este un proiect care gravitează în trena Akademia Media Group & își propune să promoveze autori români contemporani. Plecăm de la zero și ne bazăm exclusiv pe sprijinul cititorilor care precomandă cărțile noastre. Vom publica: poezie, proză scurtă, publicistică, romane, cărți pentru copii și lucrări academice. La noi, prioritate au debutanții.

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

nicolae culea
acum un an
50.00 lei
dragusin mihai
acum un an
Continuați domnule Crăciun, continuați vă rog
50.00 lei
Mihăilă Carmen
acum un an
50.00 lei
Livia
acum un an
50.00 lei
Laura M
acum un an
Felicitări!
50.00 lei
Laura Pascu
acum un an
Numai având toate baricadele putem fi oameni impliniți!
200.00 lei
Birsan Mihaela
acum un an
la cat mai multe!
100.00 lei
Roxana Arnautu
acum un an
50.00 lei
Dumitrescu Daniela
acum un an
Mult succes sau baftă sau ce o fi să fie bine!
50.00 lei
Ciprian Tomica
acum un an
To dă bi dă best.
75.00 lei
Adriana Zamfirescu
acum un an
Am eliberat un raft, dar nu cred că va ajunge atunci când se vor fi adunat operele complete.
100.00 lei
Emil S.
acum un an
250.00 lei
Jianu Florian
acum un an
50.00 lei