„Am fost un copil reușit?”, de Octavian Soviany

de Andrei Ionut Ruse
Adauga la favorite
Vezi
29837
vizualizari
8,030 lei
din 10,000 lei
București,
Împreună ne dorim să dăm viață titlului „Am fost un copil reușit?” și antologiei de poezie „Cartea răstălmăcirilor”, de Octavian Soviany.
Initiator proiect
17 proiecte

Împreună ne dorim să dăm viață titlului „Am fost un copil reușit?” și antologiei de traduceri de poezie „Cartea răstălmăcirilor”, de Octavian Soviany, unul dintre cei mai importanți scriitori contemporani români. Alege una dintre recompensele oferite de noi și participă și tu la nașterea acestui proiect!

  

Cine suntem și de ce am ales crowdfunding-ul

Editura Hyperliteratura s-a născut la sfârșitul lui 2016, odată cu publicarea primului volum din trilogia „Istoria ROCKului românesc”, de Nelu Stratone.  A urmat apoi colecția de proză românească contemporană, unde am publicat până acum nume importante ca Octavian Soviany, Radu Aldulescu sau Adrian Pârvu.

 Ne-am propus de la bun început să schimbăm din temelii câteva lucruri pe piața de carte românească: promovare mai bună a autorilor români, drepturi financiare mai mari pentru scriitori (chiar și de 3-4 ori mai mari decât editurile „tradiționale”), transparență și nu în ultimul rând respect.

 Mai multe puteți afla despre noi pe pagina editurii: Hyperliteratura.ro/Editură.

 Am ales metoda de finanțare prin crowdfunding (și precomandă de carte) deoarece aceasta ni se pare cea mai onestă cale de a duce la capăt un astfel de proiect, adresându-ne în primul rând publicului, pe care îl considerăm ca fiind parte a echipei noastre. Până acum am dus la bun sfârșit nu mai puțin de opt campanii de crowdfunding și ne dorim să fiți alături de noi și în acest demers, participând activ la publicarea și promovarea acestei cărți, prin precomanda ei.

  

 „Am fost un copil reușit?”,

cartea de amintiri a lui Octavian Soviany

 

Octavian Soviany este unul dintre dintre cele mai importante nume din literatura română contemporană. Poet, eseist, critic, traducător și un prozator de excepție, scriitor tradus în multe țări europene, el a încântat publicul în ultimii ani cu capodopere precum „Viața lui Kostas Venetis”, „Arhivele de la Monte Negro”, „Moartea lui Sigfried” sau „Năluca”. În 2017, Octavian Soviany a semnat primul contract de editare cu Hyperliteratura, iar în urma unei campanii de crowdfunding și precomenzi am publicat romanul „Casa din Strada Sirenelor”, ajuns acum la a doua reeditare.

 „Am fost oare un copil reușit?” este un proiect inedit semnat de Octavian Soviany, o „culegere” de amintiri, scrise cu mult umor dar și o doză semnificativă de nostalgie, despre o lume acum dispărută sau, oricum, transformată atât de mult încât nu mai este recognoscibilă. Anii ’50 – ’60, într-un Brașov văzut prin ochii copilului Octavian Soviany, plini de candoare și de magie.

 Odată cu acest titlu, ne dorim să-i publicăm și antologia de traduceri de poezie „Cartea răstălmăcirilor”, poezii din literatura clasică europeană, în special franceză, la care Soviany a ținut foarte mult și pe care le-a tradus de-a lungul a aproape 20 de ani. Dante, Villon, Ronsard, Góngora, Vigny, Gautier, Nerval, Baudelaire, Rimbaud, Mallarmé, Laforgue sau Apollinare sunt numai câteva dintre numele selecte ale antologiei propuse de Octavian.

 

 Cum poți susține cărțile

 E simplu: alegi una dintre recompensele alăturate, fie cea simplă, doar precomanda cărții de amintiri și a volumului de poezie, fie din pachetele pe care ți le-am pregătit, iar împreună vom strânge fondurile necesare publicării, dar și promovării cărților. Totodată, numele tău va apărea pe pagina de mulțumiri a cărților.

 Toate recompesele noastre au reduceri substanțiale și transport gratuit pe teritoriul României.

 

Ce facem cu fondurile obținute

 În primul rând, cea mai mare parte din suma obținută din această campanie va acoperi costurile de tipar ale titlurilor „Am fost oare un copil reușit?” și „Cartea răstălmăcirilor”, de Octavian Soviany, care se ridică la aproximativ 8.000 de lei. De asemenea, vom plăti un avans autorului pentru exemplarele precomandate (nu uitați că noi oferim drepturi de autor mult mai mari decât editurile tradiționale), vom acoperi cheltuielile acestei campanii (costurile pentu promovare, realizarea clipului video ș.a.), iar ce va rămâne va fi investit în promovarea ulterioară a cărților: promovare online, lansări în mai multe orașe din țară.

 

De ce este important să contribui

 Alegând să susții acum acest proiect, vei face parte din echipa care va da naștere acestor cărți. Noi credem că lucrurile cele mai bune se realizează prin solidaritatea unei comunități, în acest caz al cititorilor, iar implicându-te vei deveni unul dintre cei care vor contribui la  punerea în scenă a unei povești care poate depăși barierele timpului nostru.

 Investind într-o carte, investești de fapt în dezvoltarea artistică a comunității tale și a propriei tale persoane.

 Pentru noi este mult mai importantă precomanda cărții, pentru că astfel strângem dinainte de lansarea ei, atât fondurile necesare tipăririi, dar mai ales promovării ei.

  

Când vei primi cărțile

 Imediat ce vor ieși din tipar, undeva spre sfârșitul lunii octombrie sau cel târziu în primele săptămâni ale lunii noiembrie. Vei fi printre primii cititori, pentru că primele pachete pleacă spre susținători, abia după aceea trimitem cărțile spre librăriile partenere. 

 

Pe cine contactez dacă am nelămuriri

 Pentru orice întrebări legate de campanie, de carte sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura pe office@hyperliteratura.ro.

 

Îți mulțumim anticipat pentru precomandă și pentru interesul arătat! :)

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Burtescu Gabriel
acum 5 ani
Doamne ajută și spor în toate!
10.00 lei
Octavian Sfecla
acum 5 ani
75.00 lei
Botezan Alexandra
acum 5 ani
Felicitări pentru implicarea de care dați dovadă! Am admirat din umbră până acum aceste inițiative, dar e cazul să ofer în mod concret sprijinul meu! E drept, un efort infim din partea mea comparativ cu munca pe care voi o depuneți. Mult succes!
85.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
65.00 lei
Guzu Daniela
acum 5 ani
50.00 lei
Andreea Borza
acum 5 ani
Succes!
65.00 lei
Kaaki Kalid
acum 5 ani
Va felicit pentru toata munca depusa si sper sa continuati cu astfel de initiative si cu promovarea autorilor romani contemporani! :-)
150.00 lei
Ionut Ologu
acum 5 ani
150.00 lei
Andreea Razorea
acum 5 ani
Sucess si toate cele bune, domnule Soviany! Multa sanatate, Andreea R
65.00 lei
acum 5 ani
95.00 lei
Gabriela Muresan
acum 5 ani
95.00 lei
Dumitru Radu Micu
acum 5 ani
keep going
85.00 lei
Ene Luisa
acum 5 ani
Succes! :)
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 5 ani
160.00 lei
acum 5 ani
75.00 lei
  • 13 /03
    2019
    1

    Dragi susținători, avem o nouă campanie de strângere de fonduri pentru a publica de data aceasta cartea de povestiri fantastice „Despre tristețea femeilor frumoase”, de Andrei Ruse, scriitor și totodată inițiatorul Editurii Hyperliteratura. 

    Ne-am bucura mult dacă ați alege să vă implicați din nou: