„Amantul colivăresei”, de Radu Aldulescu, la 25 de ani

de Andrei Ionut Ruse
Adauga la favorite
Vezi
12558
vizualizari
14,745 lei
din 8,500 lei
București,
Ne dorim să reedităm unul dintre cele mai apreciate romane românești din toate timpurile.
Initiator proiect
17 proiecte

 Susține campania noastră printr-o precomandă de carte, alegând una din recompensele alăturate, și ajută-ne astfel să strângem fondurile necesare pentru a readuce publicului românesc unul dintre cele mai apreciate romane românești publicate după Revoluție, Amantul colivăresei, carte ce a stat la baza celebrului film Terminus Paradis. O ediție extraordinară, aniversară, care va marca 25 de ani de la publicarea cărții.

 

Vezi mai jos emisiunea Profesioniștii, de pe TVR1,  din 2019, 

dedicată lui Radu Aldulescu și cărților sale:

 

Povestea, pe scurt, a Amantului colivăresei

Romanul Amantul colivăresei, de Radu Aldulescu, considerat atât de critici, cât și de public, unul dintre cei mai importanți prozatori contemporani, a apărut inițial în 1995. A fost distins cu Premiul Editorilor din România în 1995, a fost reeditat de încă două ori (2006, Ed. Cartea Româneasc; 2013, Ed. Polirom), tradus în Franța în 2013 la Éditions des Syrtes și a stat la baza celebrului film Terminus Paradis, regizat de Lucian Pintilie în 1998. Este și unul dintre cele mai citite și apreciate romane românești, cu peste 15.000 de exemplare vândute.

Pentru Terminus Paradis, unde Radu Aldulescu a fost co-scenarist, filmul a obţinut Marele Premiu al Juriului la Festivalul de la Veneţia, 1998 și Marele Premiu şi Premiul pentru scenariu al UCIN, 1999.

Cu ocazia centenarului, cei mai renumiți critici din țară au inclus romanul într-o listă de 100 de cărți de proză în 100 de ani, ce a fost publicată în Revista România Literară.


„Omul cu filonul narativ cel mai viril din proza noastră apărută după ’89”.
Dan C. Mihăilescu

 


Cine este Radu Aldulescu

Radu Aldulescu s-a născut pe 29 iunie 1954, în București. A muncit din greu „într-un regim de penitenciar semiliber” (fabrica Policolor, 23 August, Șantierul Centrului Civic, Rotativa Tipografiei Universul etc.), aceste locuri neprietenoase și mai ales oamenii pe care i-a întâlnit aici formându-l ulterior ca scriitor, propunând o literatură a devianței, a ostracizaților, a nelegiuiților, a învinșilor și a periferiei. Radu Aldulescu scrie despre cei „nevăzuți” și o face cu naturalețea celui căruia nu îi este străin acest bâlci al deșertăciunilor.

A lucrat la primul său roman, Sonata pentru acordeon, între 1984 și 1988, însă fără speranța că-l va vedea publicat vreodată, deoarece n-ar fi putut trece de cenzura ideologică. Reușește să debuteze după Revoluție, abia spre sfârșitul lui 1993, fiind premiat pentru acest volum de Uniunea Scriitorilor din România. De atunci, Radu Aldulescu s-a dedicat în întregime scrisului, trăind cu iluzia că a fi scriitor îi va aduce un oarecare statut în societate și că își va putea câștiga existența din opera sa.

În 1995, îi apare Amantul Colivăresei. Au urmat Îngerul încălecat, Istoria eroilor unui ținut de verdeață și răcoare, ambele publicate în 1997, apoi Proorocii Ierusalimului, în 2004. În 2006, revine cu Mirii nemuririi, care primește prestigiosul Premiu „on Creangă, al Academiei Române. În 2010, îi apare Ana Maria și îngerii, un proiect inedit, care a pornit de la scrisoarea unei mame ce căuta un prozator care să spună povestea fetei sale bolnave. În 2012, publică Cronicile Genocidului, căruia îi este acordat Premiul Augustin Frățilă, iar în 2015 continuă cu Istoria Regelui Gogoșar. 

În 2018, se alătură editurii Hyperliteratura cu cel de-al zecelea său roman, Rezidenți în Casa Visurilor, care a fost publicat în luna mai, în urma unei campanii de crowdfunding unde s-au implicat peste 100 de cititori.

 

Cum poți susține cartea

E simplu: alegi una din ele două recompensele alăturate pe care ți le-am pregătit, iar împreună vom strânge fondurile necesare publicării, dar și promovării cărții. Precomanda minimă este de 50 de lei și vei primi cartea cum iese din tipar, cu transport gratuit și autograful autorului. Plata poate fi făcută direct cu cardul, în doar câteva minute, sau prin transfer bancar, urmând pașii platformei Sprijina.ro.

 

***

Pentru orice întrebări legate de campanie, de antologie sau despre autor, puteți contacta oricând echipa Editurii Hyperliteratura pe office@hyperliteratura.ro.

Mai multe puteți afla despre noi și despre cum susținem autorii români pe www.Hyperliteratura.ro

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nicoleta Mirica
acum 4 ani
60.00 lei
acum 4 ani
100.00 lei
Giurgiu Paula Cristina
acum 4 ani
50.00 lei
Cotrău Iulia
acum 4 ani
Aștept cu nerăbdare momentul lecturiil
50.00 lei
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Cu mult drag SPRIJIN.
60.00 lei
Buzemurga Alex
acum 4 ani
85.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
success!
10.00 lei
Crețu Gabriela
acum 4 ani
Frumos proiect! Succes, Radu Aldulescu!
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
60.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
95.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
95.00 lei
Gabriel Preda
acum 4 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 4 ani
Succes si in continuare!
95.00 lei
 • 23 /06
  2020
  2

  Campania pentru reeditarea romanului lui Radu Aldulescu, „Amantul Colivăresei”, și-a atins obiectivul ieri seară și a depășit deja targetul, ajungând la 110% din suma propusă de Editura Hyperliteratura. Peste 75 de susținători s-au implicat.

  Vă mulțumim enorm tuturor pentru susținere! În doar 8 zile, am reușit lucruri extraordinare.

  PS. Mai rămân 32 de zile de campanie în care oricine poate precomanda, iar în august ne vedem cu cartea tipărită.

  Echipa Hyperliteratura

   

 • 18 /06
  2020
  1

  Coperta „Amantului Colivăresei” va avea la bază afișul filmului „Terminus Paradis”, cu Dorina Chiriac și Costel Cașcaval - detalii aici