Alexandru Dumitrescu Enduro Rider

de Alexandru Dumitrescu
Adauga la favorite
Vezi
7774
vizualizari
0 lei
din 50,000 lei
București, Municipiul București
Scopul meu in 2016 este sa urc pe cea mai inalta treapta la final de an competitional ,atat la Hard Enduro cat si la Enduro si Supermoto.
Initiator proiect
1 proiect

 

Cum a inceput povestea mea?
Provin dintr-o familie de motociclisti iar la varsta de 5 ani am fost pus pe motor de catre tatal meu. Imediat am prins gustul vitezei si in urmatorul an,la  numai 6 ani participam la primul Campionat National de Motocross.


Urmeaza o serie de victorii,  numeroase Cupe,Medalii si Campionate Nationale,castigate pana la 14 ani.In urma unui accident pe circuit al antrenorului meu (un fost mare Campion) parintii mei au hotarat sa iau o pauza din activitatea sportiva.

Din acel moment a fost o lupta continua de a ma intoarce in Campionatul National.

Imediat cum am intrat la facultate ,tatal meu a venit cu o motocicleta veche si mi-a redat libertatea de miscare.Eram extaziat sa fiu din nou in șa.Incet ,pas cu pas, am inceput antrenamentele si pregatirea pentru reintrarea in forma sportiva pentru curse.

Motocross-ul avea sa ramana o amintire deoarece nu mai puteam tine pasul cu pilotii si echipele puternice care se formasera,atat financiar cat si fizic, asa ca a trebuit sa evoluez la o alta ramura a motociclismului, Enduro.


Enduro pentru mine este mai mult decat un sport cu motor,este un stil de viata.Pas cu pas am reusit sa imi fac un nume in acesta lume,dar nu cu usurinta.Ani de antrenament,bani pierduti pe piese si consumabile(bani pe care nu intotdeauna mi permiteam), saptamani intregi pline de durere si frustrari.


In fiecare zi porneam cu ambitia ca voi reusi,ca nimic nu ma poate opri chiar daca la fiecare pas eram dat inapoi.


Dar totusi am gasit puterea necesara sa ma intorc pe podium ,castigand numeroase concursuri:

Campionatul National Supermoto loc 1 2012 etapa Bucharest Wheels Arena
Cupa Bucharest Wheels Arena SuperEnduro loc 2 2013
Cupa Cislau loc 1 (2012-2014)
Cupa Xm RAid loc 1(2013-2014)
Cupa Enduro Buzau loc 1(2012-2016)
Cupa  Hard Enduro Emd8 loc 1 clasa profi             2015
Cupa  Hard Enduro Targoviste loc 1 clasa profi      2015
Cupa Hard Enduro Campulung loc 1 clasa profi     2015
Cupa  Hard Enduro Intorsura Buzaului loc 1 clasa profi 2015


Este foarte greu sa devii Campion National,atata timp cat nu ai un buget de curse, o echipa puternica in spate si oameni din afara care sa te sustina.Luand in calcul contributia generoasa a potentialilor sustinatori, stresul pentru obtinerea fondurilor necesare se diminueaza, focusandu-mi timpul si intreaga atentie asupra antrenamentelor alocate pentru pregatire.


 Anul 2016 l-am inceput in forta ,fiind preluat de o echipa destul de tanara ,Viking Pruszynski Adventure Ride.M-au ajutat sa ma inscriu pentru prima data in Campionatul National de Hard Enduro(este unul din cele mai dificile campionate din lume) unde ma pot lupta  pentru o treapta cat mai inalta in clasament, cu piloti de talie mondiala dar si nationala.La start sunt in jur de 400 de sportivi din toata lumea.
 


La prima etapa de Campionat National (King of the Hill) m-am clasat pe locul 7 la clasa Profesionisti ,dupa ce m-am luptat prin noroaie ,urcari exagerate si coborari extreme cu circa 50 de profesionisti veniti din toate colturile lumii. Am reusit sa termin cursa de 3 zile ,250 km, in primii 10.Este un rezultat impresionant atat timp cat nu am nici experienta si nici bugetul echipelor venite la cursa si cu toate acestea am surclasat piloti de uzina si piloti de top din campionatele internationale.


De asemenea am participat la prima editie de Campionat Est European de Enduro Clasic. O disciplina cu foarte multe reguli si plina de surprize. Cu o grila de start cu 180 de concurenti straini, am reusit sa ma clasez pe locul 5 la general si pe locul 2 la clasa mea.
 Anul acesta o sa particip la cea mai grea cursa de Hard Enduro din lume si anume la Red Bull Romaniacs. Am reusit sa strang banii de inscriere cu ajutorul echipei mele dar aceasta cursa necesita mult mai multa atentie si un buget aparte.Este o cursa extrem de grea,5 zile infernale, in jur de 600 de km de parcurs si 500 de piloti la start din toata lumea.


Pentru ca acest vis sa se realizeze, in urmatoarele randuri, va fi detaliat planul insotit de bugetul necesar pentru a putea continua participarea la urmatoarele competitii avand nevoie de suma de 100.000 lei.

Pentru achizitionarea unei motociclete competitive ar fi nevoie de 40.000 lei, iar restul sunt pentru echipament si piese (15.000 lei), antrenamente si concursuri  (45.000 lei).

Motocicleta de competitie = 40.000 lei

Antrenamente = 7.000 lei

Piese + echipament = 15.000 lei

Hard Enduro 8 curse x 2.000 lei = 16.000 lei

Enduro 3 etape x 1.000 lei = 3.000 lei

Enduro Cross 7 etape x 1.000 = 7.000 lei

Romaniacs o cursa = 10.000 lei

Investitiile vor fi realizate in functie de prioritatile enumerate anterior.

Va invit sa consultati recompensele puse la dispozitie in partea dreapta al paginii de cauza.

Sunt convins ca aceasta cauza poate avea o influenta puternica atat asupra sustinatorilor, cat si asupra comunitatii. Cel mai important aspect este ca voi avea ocazia sa reprezint Romania nu doar la nivel national, ci si international. "Ingredientele principale" pentru a obtine un asemenea titlu sunt ambitia, perseverenta si increderea pe care o am in talentul meu. Am devenit un model pentru tineri tinand cont de spiritul competitiv de care am dat dovada.
 

 

 

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Nu sunt contributii facute