Alchimistul

de Laura Teodora Ghinea
Adauga la favorite
Vezi
21090
vizualizari
2,540 lei
din 100,000 lei
Baia Mare,
Participă la proiectul: Film artistic ,,Alchimistul”, după un scenariu de Walter Übelhart, inspirat de romanul ,,În umbra lui Shakespeare”.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Scurtă introducere:

Te invităm să participi la un proiect băimărean, despre un personaj din Evul Mediu si o poveste reală din Baia Mare zilelor noastre, un proiect care va scoate la lumină personalitatea unui geniu devenit necunoscut și pierdut undeva pe coridoarele istoriei: Johannes Banfi Hunyades.

Născut la Baia Mare în anul 1576, unde îsi petrece copilăria și adolescența, intră mai apoi în breasla argintarilor din oraș,  facându-se remarcat datorită măiestriei sale.

Devine absolvent al Instituției de învățământ  ,,Schola Rivulina” din Baia Mare, unde învață, printre altele, si limba engleză.

Pleacă la Londra în jurul anului 1595 unde își continuă cariera de argintar/aurar, ca apoi sa devină profesor la renumitul Colegiu Gresham din Londra.

Are contribuții importante în cercetare în domeniile alchimiei, matematicii, filozofiei si astronomiei, fiind autorul mai multor descoperiri și invenții.

Este pasionat și de scris și astfel intră în cercul select al dramaturgului William Shakespeare unde, după cercetările noastre, influențează câteva din operele lui, respectiv:  Machbeth, Regele Lear, Romeo și Julieta , Visul unei nopți de vară, Furtuna, Pericle prințul din Tyr.

Filmul alternează temporal cu acțiunea autorului cărții (Walter Übelhart), care pleacă în căutarea misteriosului personaj din Evul Mediu, fiind însoțit în demersul lui de un detectiv particular, un istoric și un parapsiholog. 

Rezultatul căutărilor lor este unul fabulos, filmul înscriindu-se într-un amestec de gen istoric, thriller și aventură. Un film  care ține spectatorul într-un suspans continuu.

Desfășurarea  proiectului : 

Proiectul Filmul ,,Alchimistul” se va desfășura pe parcursul anului  2018, având suportul unei echipe de profesioniști în domeniul cinematografiei. 

Filmările vor avea loc în cea mai mare parte în orașul Baia Mare și împrejurimi, în rolurile principale jucând actori profesioniști cu experiență internațională. 

Pentru rolurile secundare  vom veni cu un concept inovativ implicând actori amatori selectați dintre cititori și cei care s-au implicat activ în promovarea romanului. Acest concept onorează unul din citatele Marelui Will: ,,Lumea întreagă este o scenă și toți oamenii sunt actori”.

Cum te poți implica susținând proiectul?

Basic. Cu SHARE acestei pagini de promovare a proiectului pe pagina Dumneavoastră de socializare: Facebook, Twiter.

Cumpărarea unei cărți ,,În umbra lui Shakespeare”, carte la baza căruia a fost creat scenariul filmului  contra unei sume de 100 de RON. Cartea va fi însoțită de un autograf din partea autorului și a unei Invitații la viitoarea premieră a filmului.

Alte forme de participare la proiect: 

Realizarea unui film presupune foarte multe detalii și costuri care ar putea fi economisite prin implicarea sub forma de donații materiale sau prestări de servicii sub formă de voluntariat.

 Participare la Casting pentru un rol în film sau pentru figurație (pentru cei interesati se pune la dispozitie scenariul filmului)

Implicare în munca de voluntariat în locațiile de filmare

Punerea la dispoziție temporară a unei posibile locații de filmare (fabrică, spital privat, sală de conferințe, birou modern)

Implicarea în scenografie prin împrumut pe perioada filmării scenei respective a unor obiecte vechi de decor (persoane fizice sau juridice), pe bază de contract de împrumut temporar

Donații de materiale consumabile realizării decorului, lemn, construcții metalice, pănză, feronerie, vopsele etc (firme specializate)

Donații de alimente și băuturi nealcoolice pe perioada filmăriilor (doar magazine sau cantine autorizate)

Prestări servicii pe perioada filmărilor ca de exemplu, coafură, machiaj, cosmetică, transport persoane si de marfa (doar firme specializate)

Asigurarea vestimentației pe perioada filmării  titlu de împrumut (doar magazine specializate pe bază de contract)

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Salajeanu Florian
acum 6 ani
Succes !
200.00 lei
Mariana Anton
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Mihaela Rozalia Marcus
acum 6 ani
O bucurie cu totul specială apare în sufletul meu atunci când dăruiesc ceva celorlalţi. ???? Spor la treaba????
100.00 lei
Barbul Gerrard Gabriel
acum 6 ani
110.00 lei
Andreea Salvage
acum 6 ani
Multa bafta!
110.00 lei
Andreea Salvage
acum 6 ani
Bafta multa Dragii mei!Aveti nevoie de un extras va puteti baza pe mine
200.00 lei
Aron Adrian
acum 6 ani
Succes!
110.00 lei
alexandra groza
acum 6 ani
Mult succes!
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
10.00 lei
Alin Stoica
acum 6 ani
Plata facuta cu SMS
10 euro
Coros Tudor Cristian
acum 6 ani
100.00 lei
Stefan Vasutiu
acum 6 ani
Mult Succes!!!
50.00 lei
Sereghi Alexandru
acum 6 ani
Felicitari pentru initiativa si pentru eroul descoperit. Mult succes!
150.00 lei
SOLE
acum 6 ani
Foarte frumos. Felicitari pentru poveste si pentru proiect.
300.00 lei
Quickmobile
acum 6 ani
Foarte frumos proiect.
500.00 lei