Albumul „Regionala de Căi Ferate Cluj - File de istorie

de Andrei Serban Berinde
Adauga la favorite
2412
vizualizari
1,550 lei
din 15,000 lei
București,
Fiți alături de noi în editarea și publicarea albumului „Regionala de Căi Ferate Cluj - File de Istorie”
Initiator proiect
1 proiect
Companie pro-profit
Pro-profit profil verificat

 

Gări, trenuri, locomotive cu abur, material rulant modern, căi ferate cu ecartament îngust, oameni, și locuri dispărute astăzi – doar câteva dintre imaginile pe care le veți putea vedea în noile albume publicate în cadrul proiectului cultural „Călător prin Gările de Odinioară”. Însă, pentru ca aceste frumoase imagini și ideea noastră să se transforme în cărți publicate, avem nevoie de ajutorul tuturor prietenilor noștri.

Povestea:

Proiectul cultural „Călător prin Gările de Odinioară„ a debutat în toamna anului 2012, continuând o pasiune a creatorului său, ce data deja de un deceniu. Inițial, scopul comunității, ce s-a materializat sub forma unui album virtual de fotografii și cărți poștale cu subiect feroviar, a fost conservarea și promovarea fascinantei istorii a „drumurilor de fier„ din România. Colecției de cărți poștale și fotografii i s-au adăugat de-a lungul anilor numeroase piese noi, iar membrii comunității s-au implicat în numeroase alte acțiuni: tururi ghidate în București și în alte orașe, expoziții, prelegeri în cadrul unor conferințe cu caracter științific, editarea unor broșuri cu tematică de istorie feroviară și a unor calendare ilustrate.

În toamna anului 2020, proiectul nostru a căpătat o nouă turnură, materializată prin implicarea în editarea albumului „Regionala de Căi Ferate Brașov – 100 de ani”, semnat de domnii Radu Bellu, Gruia Hilohi și Andrei Berinde și în organizarea unei expoziții în cadrul căreia au fost prezentate public o parte din imaginile ce se regăsesc în paginile volumului, eveniment ce, deși a fost organizat în condițiile stricte impuse de pandemia de coronavirus, a atras un numeros public și s-a bucurat de recenzii pozitive.

Octombrie 2020 – Vernisajul expoziției de fotografie și lansarea albumului „Regionala de Căi Ferate Brașov – 100 de ani”

De ce avem nevoie de ajutorul vostru și ce facem cu fondurile obținute?

Editarea și mai ales tipărirea albumului „Regionala de Căi Ferate Brașov – 100 de ani” au reprezentat o provocare pentru autorii volumului, ale căror resurse financiare sunt limitate. Reacțiile pozitive primite de la toți cei ce au achiziționat cartea, ori de la cei ce au vizitat expoziția în care s-au regăsit o parte din imaginile publicate în lucrare, au compensat orice efort material, ne-au dat încredere și ne-au inspirat să continuăm proiectele noastre.

Astfel, am demarat munca de documentare și de selectare a materialului fotografic ce se va regăsi în paginile celui de-al doilea volum ilustrat din seria noastră dedicată istoriei Căilor Ferate Române, lucrare pe care sperăm să o lansăm în primăvara anului 2021.

Pentru că ne dorim ca noul album să poată fi editat într-un tiraj cât mai substanțial și să fie astfel accesibil tuturor iubitorilor istoriei feroviare, apelăm la ajutorul vostru pentru a putea completa resursele destinate tipăririi în condiții grafice cât mai bune.

Ceea ce ne-a îndemnat, de asemenea, să apelăm la sprijinul vostru este faptul că noul volum pe care dorim să îl edităm va fi un album bilingv, româno-englez.

De-a lungul anilor de activitate în domeniul istoriei feroviare am avut ocazia șă întâlnim numeroși prieteni din afara țării interesați de istoria Căilor Ferate Române, astfel că pentru a veni în întâmpinarea lor, am decis astfel să includem în paginile noului volum și o traducere în limba engleză a textului său, astfel încât minunata lume a „drumurilor de fier„ din România să poată fi cunoscută și peste hotarele țării.

Cum se poate contribui?

Alegând una dintre opțiunile de donație afișate aici, puteți susținerea tipărirea albumului bilingv „Regionala de Căi Ferate Cluj – File de istorie”.

Deoarece  ne dorim să vă mulțumim pentru efortul de a sprijini proiectul nostru, fiecare donație va primi o recompensă, fie că va consta în expedierea gratuită (pe teritoriul României) a unuia sau a multor exemplare din album, ori de menționarea numelui ca susținător/susținătoare în interiorul cărții, și în toate prezentările pe care le avea proiectul nostru, în spațiul virtual ori în cadrul unor evenimente fizice.

Cum se intră în posesia recompenselor?

Exemplarele de albume vor fi livrate în cel mai scurt timp de la publicarea lui, estimată pentru primăvara anului 2021.

Care sunt datele de contact pentru orice lămuriri și informații suplimentare?

Orice informații suplimentare despre această campanie, despre viitorul album, ori despre activitatea noastră pot fi obținute oricând, contactând autorii săi la adresa de poștă electronică aberinde@gmail.com.

Inițiatorii acestei campanii își rezervă dreptul de a refuza, ulterior terminării sale și independent de platforma Sprijina.ro, orice donație din partea persoanelor și entităților ale căror conduită sau manifestări publice vin în contradicție cu principiile lor și care prin alăturare pot leza imaginea și activitatea desfășurată în cadrul proiectului „Călător prin gările de odinioară”

Facebook: https://www.facebook.com/CalatorPrinGarileDeOdinioara și https://www.facebook.com/Regionala-de-c%C4%83i-ferate-Bra%C5%9Fov-100-de-ani-106291131273019

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Angheliuc Cristinel
acum 3 ani
150.00 lei
Cristinel Angheliuc
acum 3 ani
100.00 lei
Angheliuc Cristinel
acum 3 ani
Bafta 2
150.00 lei
Alexandru Magdalena
acum 3 ani
Felicitari si succes!
100.00 lei
Anghelici Cristinel
acum 3 ani
150.00 lei
Jiga Dan
acum 3 ani
No, să iasă bine!
200.00 lei
Mihai Victor
acum 3 ani
Succes! Va fi bine!
510.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
90.00 lei
Berar Ionel
acum 3 ani
Un proiect fantastic, sper sa aibă macar 1000 de pagini !
90.00 lei
Angheliuc Cristinel
acum 3 ani
Succes.
10.00 lei