Albumul Ploiești în Al Doilea Război Mondial

de Lucian Florin Vasile
Adauga la favorite
Vezi
8204
vizualizari
8,335 lei
din 7,000 lei
Ploiești,
Fiți alături de noi în publicarea albumului „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”, următorul volum dintr-o serie ilustrată a istoriei Ploieștiului!
Initiator proiect
Profil verificat
1 proiect

Bombardamente, parade militare, tranșee, rafinării în flăcări, clădiri distruse, soldați germani în misiune, oameni în refugiu – sunt doar câteva dintre imaginile pe care le veți putea vedea în noul album bilingv (român-englez) publicat de Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană: „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”. Dar pentru aceasta, avem nevoie de ajutorul vostru.

Cine suntem?

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană (AEDU) a fost înființată în mai 2013, urmând activității începute cu mai mulți ani înainte a platformei online de istorie locală RepublicaPloiesti.net. Obiectivul principal al AEDU este conservarea și promovarea istoriei și memoriei orașului Ploiești. Colecției de texte și imagini publicate de-a lungul anilor pe RepublicaPloiesti.net i s-au alăturat treptat și alte acțiuni: tururi istorice în Ploiești, expoziții, proiecții de film, prelegeri și workshopuri educaționale.

În 2014, a debutat proiectul editorial al AEDU, primul volum publicat fiind studiul „Orașul sacrificat. Al Doilea Război Mondial la Ploiești”, semnat de Lucian Vasile și ajuns la a doua ediție. A urmat lansarea unei colecții de amintiri și memorii ale locuitorilor orașului, Memento, în care au apărut până acum două volume colective: „Cât de frumos poate fi un oraș urât” și „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”. Bucurându-se de participarea unor scriitori deja consacrați sau a unor povestitori care și-au descoperit plăcerea scrisului odată cu alăturarea la inițiativa AEDU, cărțile s-au bucurat de o foarte bună primire. Publicul numeros prezent la evenimentele de lansare stă mărturie.

Aprilie 2016 - Lansarea cărții „Cât de frumos poate fi un oraș urât. Povești și amintiri din Ploiești”

Decembrie 2017 - Lansarea cărții „Case, străzi și oameni din Ploieștiul de altădată”

Anul trecut, am demarat un nou proiect editorial: realizarea unei serii ilustrate a istoriei Ploieștiului. Primul volum este dedicat Primului Război Mondial și anilor ocupației germane. Având la bază o cercetare a documentelor de arhivă, studiilor de specialitate și mărturii din epocă, albumul conține peste 100 de imagini selectate din patrimoniul Asociației, dar și din colecții private.

Pentru a marca lansarea albumului într-o perioadă festivă a istoriei României (împlinirea a sută de ani de la participarea la Marele Război), i-am avut ca invitați pe membrii Asociației de reconstituire istorică Deutsches Freikorps, care, purtând uniforme și echipamente militare specifice diviziei bavareze, cea care a participat la ocuparea orașului cu un secol în urmă, i-au făcut pe cei prezenți să simtă măcar o parte din atmosfera ilustrată de album. Și de data aceasta, sala Muzeului Județean de Artă „Ion Ionescu-Quintus” din Ploiești a fost neîncăpătoare.

 Aprilie 2017 - Lansarea albumul „Ploieștii în Marele Război. 1916-1918”

De ce avem nevoie de ajutorul vostru și ce facem cu fondurile obținute?

Realizarea, dar mai ales publicarea albumului „Ploieștii în Marele Război. 1916-1918” au reprezentat o provocare considerabilă pentru o asociație ca AEDU, ale cărei resurse sunt limitate. Feedback-ul primit de la cei care au citit albumul sau de la cei care au participat la evenimentul de lansare au compensat însă orice efort. Iar acest lucru ne-a dat încredere să continuăm. Astfel, ne aflăm în pragul publicării celui de-al doilea volum ilustrat din istoria Ploieștiului – „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”.

Față de primul, acesta va fi cu aproape 50% mai consistent și va conține cu aproximativ 70 de ilustrații mai mult – numeroase inedite. Toate acestea duc la creșterea costurilor de tipar, depășind posibilitățile Asociației noastre.

Pentru că ne dorim ca noul album să poată fi accesibil celor interesați de istoria Ploieștiului, apelăm la ajutorul vostru pentru a putea completa resursele destinate tipăririi în condiții grafice foarte bune.

Donațiile voastre se vor alătura astfel contribuției AEDU la costurile de tipar, urmând ca Asociația să suporte din surse proprii cheltuielile ulterioare de promovare și distribuție, ca și în cazul celorlalte proiecte editoriale.

Ceea ce ne-a îndemnat, de asemenea, să apelăm la sprijinul vostru este faptul că „Ploiești în Al Doilea Război Mondial” va fi un album bilingv, român-englez. Am întâlnit, de-a lungul timpului, numeroși oameni din afara țării interesați de istoria Ploieștiului și de evenimentele petrecute aici în timpul de-al Doilea Război Mondial în particular; cercetători care urmăreau povestea vreunui aviator american participant la bombardamente, pasionați de istoria aviației militare sau pur și simplu oameni curioși să afle mai multe despre cum a decurs Războiul în cel mai bombardat oraș din România. Pentru a veni în întâmpinarea lor, am decis astfel să însoțim ilustrațiile și de texte și comentarii în limba engleză. Istoria ilustrată a Ploieștiului va putea fi accesibilă și va putea călători în întreaga lume.

Paginile 34-35 din albumul „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”

Cum se poate contribui?

Alegând una dintre opțiunile de donație afișate aici, puteți susținerea tipărirea albumului bilingv „Ploiești în Al Doilea Război Mondial”.

Pentru că ne dorim să recompensăm eforturile voastre, fiecare donație va primi o recompensă, fie că este vorba de expedierea gratuită (pe teritoriul României) a unuia sau a multor exemplare din album, de menționarea numelui ca susținător/susținătoare în interiorul cărții, de tururi ghidate sau altele.

Cum se intră în posesia recompenselor?

Exemplarele de albume vor fi livrate în primele 3 săptămâni de la publicarea lui, estimată pentru mijlocul lunii octombrie.

Tururile pot fi organizate la cererea donatorului într-un interval de 9 luni de la încheierea campaniei. Datele exacte vor fi discutate și în funcție de disponibilitatea membrilor AEDU.

 Care sunt datele de contact pentru nelămuriri și informații suplimentare?

Pentru solicitarea informațiilor suplimentare în legătură cu această campanie, cu albumul sau cu activitatea AEDU, vă rugăm să ne contactați la contact@dezvoltareurbana.org sau lucianflorin.vasile@gmail.com.

Asociația pentru Educație și Dezvoltare Urbană își rezervă dreptul de a refuza, ulterior terminării campaniei și independent de platforma Sprijina.ro, donațiile entităților ale căror conduite sau manifestări publice vin în contradicție cu principiile AEDU și prin alăturarea cu care se poate leza imaginea și activitatea AEDU.

Web: www.DezvoltareUrbana.org | www.RepublicaPloiesti.net 

Facebook: https://www.facebook.com/RepublicaPloiesti.net/ 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum un an
Felicitāri!
50.00 lei
bente maria
acum un an
succes
500.00 lei
Mihailescu Andrei
acum un an
210.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
75.00 lei
Grecu Dan Simion
acum un an
La cât mai multe proiecte similare !!!
1,010.00 lei
acum un an
Mult succes, Lucian!
85.00 lei
Sustinator anonim
acum un an
Multa bafta, Lucian!
100.00 lei
Silviu Arghiropol
acum un an
Felicitari Lucian pentru munca ta!
75.00 lei
Lache Romulus
acum un an
125.00 lei
Iustin-Alexandru Popescu
acum un an
Abia aștept rezultatul final! :)
40.00 lei
Manolache Dana Ioana
acum un an
Felicitări pentru inițiativă și mult succes!
100.00 lei
Troasca Andrei
acum un an
Adresa e de fapt Beraria V
210.00 lei
Ruxandra Stan
acum un an
Multa bafta!!
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 2 ani
25.00 lei
Puscas Adriana
acum 2 ani
Felicitari !
200.00 lei
 • 27 /09
  2018
  2

  Dragi prieteni,

  Suntem foarte bucuroși și entuziasmați să vă spunem că tocmai am dat BT-ul, iar albumul va intra în tipar săptămâna viitoare.

  În paralel, lucrăm la organizarea lansării albumului, eveniment care vrem să fie cu totul aparte.

  Vă mulțumim încă o dată pentru că ne sunteți alături!

  Cu drag,

  Echipa AEDU

 • 13 /09
  2018
  1

  Vești noi despre album!

  Dragi prieteni,

  Vă suntem deosebit de recunoscători pentru sprijinul și, mai ales, pentru încrederea pe care am primit-o în demersul nostru de a publica albumul bilingv român-englez despre Ploiești în anii celui de-al Doilea Război Mondial.

  Pentru că am primit un ajutor atât de generos, am avut astfel posibilitatea să îmbunătățim albumul: filele vor avea o hârtie mai groasă decât prevăzusem și albumul va avea cu șase pagini mai mult! Asta înseamnă că vor fi incluse alte 10 imagini, majoritatea intrate de curând în colecția AEDU.

  În acest moment, albumul este în ultima fază de ajustări și corectări. În paralel, pregătim evenimentul de lansare pe care abia așteptăm să îl împărtășim cu voi!

  Vă mulțumim încă o dată pentru sprijinul primit și ne bucurăm să vă avem alături!

  Cu cele mai bune gânduri,

  Echipa AEDU