12.500 de romani pentru un campion!

de BENJAMIN-BERTALAN ILLYES
Adauga la favorite
Vezi
4611
vizualizari
165 lei
din 12,500 lei
Cluj-Napoca, Județul Cluj
Daca 12.500 de romani ar dona cate 1 leu, Romania va putea fi prezenta pentru prima data la campionatul mondial de salsa.
Initiator proiect
1 proiect

Beny Illyes este un nume care în curând va fi rostit la scenă deschisă, în Miami la World Latin Dance Cup ce se va desfășura în 14 – 20 decembrie 2015. Beny este dansator, coregraf, muzician și instructor la Dance School Bailarte. Este născut în Satu Mare și locuiește în Cluj-Napoca. Tânărul dansator şi coregraf a reuşit în august anul acesta să se califice prin prestaţia sa, la competiţia de talie mondială, unde fi singurul român care va reprezenta ţara noastră la categoria de Salsa masculin solo.

Mulţimea aplaudă frenetic şi el face un pas în faţă cu un zâmbet uimit şi carismatic. Tocmai a realizat că numele lui va duce România în Statele Unite printre cei mai buni dansatori din lume. Aşa se conturează momentul cel mai important din viaţa de dansator a lui Beny Illyes. Acela în care orele petrecute în sala de dans s-au transformat din efort în rezultate palpabile.

Înainte de toate, tânărul a cunoscut muzica. S-a născut într-o familie în care toţi au înclinaţii artistice. Tatăl său are o colecţie mare de casete şi discuri pe care le-a descoperit la vârstă fragedă şi odată cu ele şi mişcarea naturală a corpului atunci când asculta diferite ritmuri. Mama sa i-a observat tendinţele şi a fost inspirată să îl îndrume spre cursurile de dans sportiv. Aşa a ajuns acum să aibă în spate ani petrecuți în sala de dans, repetând şi încercând să devină tot mai bun.

      


Tânărul este student la UTCN Automatica, este pasionat de tot ce ține de dezvoltarea personala, cantă la pian, chitara, acordeon și percutii. Însă cea mai importantă activitate pentru el constă în faptul că predă ore de dans ca instructor la o şcoală de dans din Cluj.

                                    

De-a lungul timpului, Beny Illyes a avut o serie de reușite în domeniu, reușind să se situeze pe podium la mai multe competiții: a obținut locul I la concursul Jack&Jill in 2011 la Brasov, la concursul Jack&Jill in 2012 la Nyiregyhaza (Ungaria), la Campionatul Nationalde Rueda de Casino in 2015 la Cluj-Napoca, la Romanian Latin Dance Cup, sectiunea Salsa Solo, in 2015 la Vama Veche, unde a participat cu o coregrafie proprie. De asemenea, a obținut locul II la Campionatul National de Rueda in 2014 la Cluj-Napoca, aceeași poziție la concursul Jack&Jill in 2014 la Cluj-Napoca și Locul III la concursul Jack&Jill in 2013.


În luna august, la Vama Veche, dansatorul a castigat Campionatul National de Salsa, la categoria Salsa Masculin Solo. Reușita a venit după multă muncă în studio şi cu susţinerea unui public grozav care, spune Beny, i-a transmis o energie de învingător. Acest rezultat l-a ajutat să se califice automat in semifinalele campionatului mondial World Latin Dance Cup. Aceasta competitie va avea loc in Miami, intre 14 si 20 decembrie. Practic, Beny va fi singurul român la categoria Salsa Masculin Solo care va duce numele ţării la o competiţie de talie mondială.

 

     

Suma necesară nu este tocmai ușor de obținut, însă tânărul pasionat de dans își dorește să participe la competiție. Așadar s-a gândit să facă o strângere de fonduri pentru a-și împlini visul.

Q&A

1. Ce înseamnă participarea lui Beny la acestă competiție?

R: Beny va reprezenta România pe cea mai mare scenă latino din lume, dar asta implică costuri mari: bilet de avion dus-întors în USA, cazare și taxa de participare în concurs, în total aproximativ 3000 de euro. Acolo Beny va prezenta un număr de salsa solo și numele României va deveni cunoscut și în cercurile înalte de salsa ale lumii.

2. Ce îl recomandă pe Beny?

R: Beny este un artist de mic, a muncit mult și vara aceasta și-a câștigat calificarea directă la compionatul mondial de salsa.

3. De unde putem să aflăm ce se întâmplă cu Beny?

R: Pe Beny îl puteți urmări pe pagina lui de Facebook: www.facebook.com/benydancer.ro

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

QuickMobile
acum 8 ani
100.00 lei
Raluca Muresan
acum 8 ani
Multă bafta ! :)
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
15.00 lei