Adu un zambet de Craciun

de Anna Kiss
Adauga la favorite
9703
vizualizari
2,360 lei
din 4,500 lei
Oradea, Județul Bihor
Te-ai găndit vreodată la copiii care nu au masa plină de Crăciun? Anul acesta poți să faci mai mult, poți să acționezi - donează pentru un cadou.
Initiator proiect
1 proiect
ONG
ONG profil verificat

Fundația “Manna” a luat viața în Oradea în anul 1997 din dorința doamnei Anna (Aniko) Kiss de a ajuta copiii și adolescenții care provin din medii defavorizate, familii destrămate cu o situație financiară precară.

Acum 18 ani fundația și-a început activitățile cu copii și adolescenții. Misiunea fundației Manna este să ajute copiii, să le ofere un cadru unde să își dezvolte caracterul și să creeze relații sănătoase și durabile. Fundația are activități săptămânale pentru copii defavorizați după cum urmează:

 1. Pentru copii cei mai mici în fiecare vineri este Playhouse: un loc unde copii se joacă jcouri educative, sunt provocați să lucreze în echipe, să își dezvolte creativitatea prin activități de lucru manual. Aici copiii învață cântece, poezii, si cum sâ fie mai buni.
 2. Pentru adolescenții cu vâste între 13-18 ani vinerea se desfășoară “Friday Club”. Aici fundația se concentrează pe dezvoltarea personalități adolescenților. Aici se desfășoară jocuri care ajută la întărirea caracterului, jocuri de team-building. La fiecare întâlnire adolescenții sunt încurajați să își exprime problemele, să pună întrebări și să găsească soluții/răspunsuri împreună.

 

Pe lângă activitățile săptămânale fundația a organizat și evenimente speciale precum: Mini festival de muzică de Paște, Tabere de vară, Evenimente de Crăciun și Anul Nou. (despre toate aceste evenimente puteți găsii detalii pe site-ul fundației, la categoria Activities și History http://manna-foundation.weebly.com/history.html)

În ultimii ani Fundația “Manna” a început diferite activități pentru tinerii și familii, deoarece am  realizat ca trebuie investit și în aceste departamente dacă vrem să ajutam cu adevărat copiii.

Până în prezent Fundația “Manna” s-a întâlnit în casa familiei Kiss în cartierul Episcopia Bihor din Oradea. În toamna acestui an cu ajutorul unor oameni foarte generoși Fundația a reușit sa achiziționeze o casă care să fie a fundției exclusiv. Începând din Septembrie oamenii și-au dăruit din timpul și resurselor lor ca să remodeleze noua locație a fundației, și majoritatea sponsorizărilor au mers în acea direcție.

Pentru aceasta suntem foarte recunoscători, dar totodată nu vrem ca acestă investiție să afecteze celelalte activatăți ale fundației – de acea AVEM NEVOIE DE SUPORTUL TĂU.

Ce urmează?

Și anul acesta vrem să aducem un zâmbet de Crăciun pentru copii defavorizați care nu au masă plină de sărbători.  

Mai exact vrem să pregătim cadouri “cu de toate” pentru fiecare copil/adolescent – 70 de copii (bazat pe numărul de copii care participă la activitățile săptămânale și la evenimentele de Crăciun din anii anteriori).

Aceste cadouri vor fi oferite copiilor în cadrul Petrecerii de Crăciun  ce o vom organiza cu toții copii și adolescenții. De asemenea la sfârșitul petrecerii vrem să organizăm o masă de sărbătoare  împreună cu familiile copiilor. Astfel vrem să oferim o masă plină de crăciun și pentru cei care nu au posibilități.

DE CE AVEM NEVOIE?

Deoarece o mare parte a bugetului nostru este investit în pregătirea noii locații avem nevoie de ajutorul tău financiar pentru a aduce un zâmbet de Crăciun acestor copii.

Avem nevoie de sprijinul tău – vrem să facem 70 de pachete, unul pentru fiecare copil. Acest pachet o să conțină lucrurile care îi fac fericiți pe copii de Crăciun: dulciuri, fructe, jucării.

Pentru fiecare pachet ne-am propus un buget de 50 de lei.

Deci 50 lei x 70 pachete = 3.500 lei

Bani strânși vor fi folosiți în totalitate pentru achiziționarea cadourilor. Cu toți bani strânși voluntarii noștri vor merge la cumpărături și apoi vor pregăti cadourile.

După cum am menționat anterior, vrem să aducem un zâmbet și pe fața părinților de acea la sfârșitul petrecerii pentru copii vrem să organizăm o masă de sărbătoare cu toată lumea. Pentru aceasta avem nevoie de 1.000 lei să cumpărăm mâncarea și tot ce este nevoie.

În total avem nevoie de 3.500+1.000= 4.500 lei.

Poți și tu să contribui – orice contribuție începând de la 10 lei este mai mult decât binevenită și va aduce un zâmbet pe fața multor copii.

E șansa ta să faci mai mult decât să te gandești – e șansa ta să acționezi!!

Contribuția ta nu va fi în zadar, ci va aduce speranța și bucurie unor copii care nu au parte de aceste lucuri în fiecare zi.

Cadourile care le oferim nu aduc doar o bucurie de moment ci îi fac pe copii să se simtă acceptați și iubiți. 

Stim că acest proiect nu este în zadar deoarece avem experiențele din anii trecuți când am văzut copii fericiți și încurajați de bunătatea celor din jur. 

P.S.: Dacă nu poți să contribui cu bani în această campanie am aprecia dacă contribui cu un share al acestei pagini.

P.S.: Dacă vrei să ajuți în alt mod fundația Manna sau să aflii mai multe nu ezita să ne contactezi la adresa de e-mail manna.foundation@yahoo.com

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Sustinator anonim
acum 6 ani
250.00 lei
Luisa Sadi
acum 6 ani
Craciun fericit!
30.00 lei
INSPECTOR GADGET
acum 6 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
300.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
Sa fiti buni,harnici si cu drag de invatatura
50.00 lei
acum 6 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Marius
acum 6 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
acum 6 ani
50.00 lei
Tamas Rares
acum 6 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Buzle Ovidiu
acum 6 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
Va doresc Sarbatori Fericite si mult succes in initiativa Dvs.!
10.00 lei
Ionescu Petru
acum 6 ani
Petrecere frumoasa!
100.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
100.00 lei
Popa Alexandru
acum 6 ani
Plata cu card "sprijina si tu!"
1.00 lei
Sustinator anonim
acum 6 ani
50.00 lei
 • 22 /12
  2015
  2

  Ieri seara campania "Adu un Zambet de Craciun" s-a incheiat. Multumim tuturor celor care s-au implicat in aceasta campanie si multumim din inima celor care au donat - ati adus mai mult decat un zambet de Craciun. Va multumim si Dumnezeu sa va binecuvinteze pentru generozitatea dumneavoastra.

  In urmatoarele zile, cu toti bani colectati vom cumpara cadouri pentru copiii de la Fundatia Manna - in numelor lor va multumim si va dorim sarbatori fericite - cel putin la fel de fericite cum le-ati facut pentru noi si pentru copii. 

 • 12 /12
  2015
  1

  Saptamana aceasta ne-am mutat in casa noua - si cu ajutorul copiilor am si impodobit-o de Craciun. Multumim foarte mult tuturor celor care au facut posibil acest vis - ca Fundatia sa aiba sediul ei. Si le multumim celor care acum ne ajuta sa umplem cu cadouri sub brad. 

  Bradul este pregatit, asteapta cadouri sub el. Pentru asta ne dorim sa atingem target-ul de 4.500 de lei. Multumim tuturor celor care au donat pana acum si suntem convinsi ca impreuna putem sa "Aducem un zambet de Craciun"