100% Tomate #BulionBio

de Simona Mirela Olariu
Adauga la favorite
Vezi
10545
vizualizari
805 lei
din 8,750 lei
Dudeștii Vechi, Județul Timiș
Susținând proiectul 100% tomate veți avea grijă de sănătatea voastră și veți sprijini agricultura tradițională și ecologică
Initiator proiect
1 proiect

                                          100% Tomate  #BulionBio

    Anual, încă  din vremea copilăriei, împreuna cu mama mea făceam bulion.  Acum 3 zile, tocmai am făcut  40 de litrii de bulion și la un prim “search pe google” am descoperit că licoarea asta dulce - acrisoarăƒ, sucul de roșii sau în denumire tradițională bulion,  consumată  zilnic are o multitudine de beneficii pentru organism.  

 Mai mult, roșiile cultivate de familia mea, fac diferența. Bineînțeles, mai e și rețeta, două ingrediente:  100% tomate din grădină și un vârf de sare pentru gust, apoi totul e procesat manual (hand-made și home-made) folosind ca și conservare,  sterilizarea prin căldură și fierbere.   Trebuie să mărturisesc că până acum am subestimat  planta , dar a venit timpul că tomata să fie vedeta.

Foarte important e  faptul că aceste tomate sunt soi, Heirloom, nu sunt hibird, nu sunt modificate genetic ci sunt un soi autentic, vechi de sute de ani,  adus în Banatul de Vest de către œ”pavlichenii” bulgari. Pe lângă valoarea biologică, ecologică și istorică,  roșiile acestea chiar au un gust autentic, sunt zemoase, parfumate și dulcegi, dau un fruct mare, fiind apreciate la nivel mondial. În denumirea populară fiind găsite sub numele de  “roșii pentru bulion” sau “roșii bulgărești”.   

 În comunitatea noastră mai sunt doar câteva familii de bătrâni, care au grijă să păstreze semințele moștenite de generații. De exemplu rosile Heirloom ale familiei Rankov (care sunt cultivate si de familia mea) sunt cutivate de peste 50 de ani, anual culeg cele mai bune roșii pentru a le păstra și extrage semințele astfel încât să conserve și să  perpetueze  specia. 

    Scopul este să continuăm să cultivăm acest soi de roșii la nivelul comunității și nu numai, să promovăm cultivarea soiului pur,  să salvăm specia și să o răspândim celor care doresc. Sustinand proiectul 100% TOMATE #BulionBio veți încuraja agricultura tradițională și ecologică, veți avea grijă de sănătatea voastră și veți ajuta sa creem un produs traditional, din Banatul de Vest.

Sucul de roșii este bogat în vitamine și minerale și reprezintă un medicament natural prețios pentru întregul organism. 

Un pahar de suc de roșii oferă peste 70% din necesarul zilnic de vitamină C.  

 -reprezintă o sursムbogată și naturală de vitamina A, C și antioxidant 

 - întarește sistemul imunitar

 - ajutムdigestia 

 - protejeazムinima

 - regleazムcolesterolul

 - întarește oasele 

 - previne cancerul 

  Ne dorim sムplantăƒm mai multe roșii și sムmăƒrim producția de bulion.

Cu sprijinul tăƒu vom putea realiza acest lucru la o scară mai largă. Comandând sucul de roșii în perioada imediat următoare ne ajutați să realizăm peste 250 Litri de #BulionBio și sムv-il distribuim la pachet cu semințele 100% Tomate.  

Consumat în stare pură sau gătit #BulionulBio e sănătos și gustos. Noi ți-am pregătit și o serie de rețete rapide și ușor de gătit, ideale în orice moment al zilei. 

Cat și o serie de produsele bio care va așteaptă! 

Mulțumim și apreciem mult dacă ne ajutați cu un share pe pagină voastră de FB.  

 

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

postat acum 8 ani
Buna Andreea, Apare ca ai donat/ ai sprijinit proiectul, dar nu am datele tale, nu apari pe lista de persoane recompensate. Te rog sa imi comunici adresa ta de livrare si iti voi trimite semintele sa le plantezi. Doar cei care au comandat unul din produsele oferite primesc recomnse, ei apar cu datele de contact si livrare. Astept datele tale pe adresa mea stylecarnage@gmail.com. Multumesc pentru sprijin. Cu bine, Mirela.
postat acum 8 ani
Buna ziua. Data livrarii cred ca este trecuta eronat, deoarece este luna Aprlie 2016 (imediat) si inca nu am primit recompensa aleasa. Sa mai am speranta in primirea recompensei? deoarece as dori sa plantez semintele :)
Sustinator anonim
acum 8 ani
10.00 lei
Covaciu Adrian
acum 8 ani
10.00 lei
acum 8 ani
20.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
10.00 lei
Alex Peter
acum 8 ani
10.00 lei
Sustinator anonim
acum 8 ani
50.00 lei
acum 8 ani
30.00 lei
ardelean anca
acum 8 ani
10.00 lei
ioana lupascu
acum 9 ani
85.00 lei
Tulba Irina
acum 9 ani
De multe ori platim nai mult de 20 lei pentru un litru de suc prost deci cumparati va rog!!!!
40.00 lei
Vasilescu Radu
acum 9 ani
Felicitari si succes!
135.00 lei
Georgian Marcoi
acum 9 ani
85.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 ani
85.00 lei
daniela poenaru
acum 9 ani
Spor la treaba!
85.00 lei
Sustinator anonim
acum 9 ani
30.00 lei
  • 20 /08
    2015
    1

    Multumesc pentru sprijin celor care deja au facut primele donatii. Am inceput sa adun rosile si ne apucam de treaba...  Misiunea mea este sa fac peste 200 L de bulion si sa adun multe seminte, care sa le cultivati si voi anul viitor.