100 de vetre de familie

de Georgiana FLorina Mihalache
Adauga la favorite
7487
vizualizari
505 lei
din 3,000 lei
Iași, Județul Iași
In Rusia: 378 comunitati autosustenabile Anastasia; in Romania: incepem cu 100 de carti din seria Cedrii sunatori ai Rusiei si 100 vetre de familie
Initiator proiect
1 proiect

In Rusia in ultimii 15 ani zeci de mii de familii au parasit orasele aglomerate, s-au unit si au format comunitati care urmaresc niste principii foarte clare printre care cresterea nivelului de trai al populatiei, imbunatatirea mediului, scaderea ratei somajului, imbunatatirea sanatatii populatiei, cresterea copiilor dupa cu totul alte principii decat cele ale sistemului clasic.

(Sursa foto: http://www.ringingcedarsofrussia.org/anastasia/kins-settlement.html)

Numarul comunitatilor ecologice autosustenabile  infiintate astfel dupa principiile din cartile Cedrii sunatori ai Rusiei ale lui Vladimir Megre a ajuns in noiembrie 2017 la 378 (aici lista lor: http://www.anastasia.ru/static/patrimony_list.php si harta http://anastasia.ru/karta/?country&arrFilter_pf%5BTYPE%5D=232&set_filter=Y! )  In anul 1996 in Rusia apare primul volum al seriei - "Anastasia" iar din 2002-2004, rusii au demarat constructia vetrelor de familie si a comunitatilor autosustenabile.

 

Miscarea este sustinuta de catre Vladimir Putin care in 2016 a aprobat Legea hectarului pentru cetatenii din Orientul indepartat si in februarie 2017 pentru intreaga tara, lege care da dreptul fiecarui cetatean sa ceara pamant gratuit de la stat (aici cateva detalii: http://ecology.md/md/page/succesele-proiectului-hectarul-orientului-yndepartat).

 

(Sursa foto: https://www.ladaga.ru)

Comunitatea Ladaga, Regiunea Irkutsk, Rusia

Comunitatea Kovcheg, Regiunea Kaluga, Rusia

Seria Cedrii sunatori ai Rusiei a fost tradusa in peste 20 de limbi, cumparata in milioane de exemplare. Se gaseste si in Romania, publicata de catre Editura Dianusa. Asta inseamna ca si in Romania se poate demara o campanie similara celei din Rusia.

 

Care este scopul demersului meu? 

Strangerea de fonduri pentru achizitia a minim 100 de carti din seria Cedrii sunatori ai Rusiei, carti care vor fi apoi donate unui numar de 100 de cititori. Categoriile de cititori vizate sunt propuse de catre membrii grupului Vatra de familie (Iasi) si tot acestia vor ajuta la distributia cartilor cumparate. Adresa grupului aici: https://www.facebook.com/groups/CedriiSunatoriAiRusiei/

Ce este o vatra de familie?

Asa cum este definita in seria Cedrii sunatori ai Rusiei, vatra de familie este o suprafata de teren de 1-1,3 hectare, suprafata detinuta de catre o familie si amenajata dupa anumite principii care permit ca familia respectiva sa devina autosustenabila: gard din pomi si arbusti (viu, nu necesita intretinere), iaz, livada, familii de albine, o treime din suprafata acoperita de padure. Toate detaliile sunt explicate in carti si aplicate in practica vor asigura nu numai hrana familiei care ocupa vatra de familie ci multe alte elemente mult mai subtile. 

(Sursa foto: http://www.ringingcedarsofrussia.org/vladimir-megre/cedar-nut-oil-dysbiosis.html)

 

Vetre de familie vazute din satelit in Comunitatea Kovcheg, Regiunea Kaluga, Rusia

Ce am eu personal de castigat?

Contribui la crearea unei lumi mai bune pentru copilul meu. Consider ca nu este suficient ca doar familia noastra sa infiinteze o vatra de familie, proiect deja demarat. Cu cat in jurul nostru alte si alte familii vor infiinta vetre de familie si vor deveni constiente de principiile unei vieti sanatoase, terenul din Romania va deveni mai curat, mai bogat, mai bine intretinut, oamenii vor trai mai bine, copiii vor fi altfel crescuti si educati.

Ce veti obtine voi?

Drept multumire pentru contributia voastra primiti fie o poveste pentru copilul vostru, scrisa si inregistrata la cerere, fie puteti opta pentru una dintre cele 5 recompense constand in produse naturale - cele pe baza de ardei iute din vatra mea de familie sau cele pe baza de fructe de padure din vatra de familie a Andreei Ciobanu de la Zmeurisul Coasta Neagului Vaslui.

Recompensele nu sunt obligatorii (le alegeti doar daca vi le doriti ca intr-un magazin online)- puteti totodata sa donati bani prin sms, puteti sa nu alegeti o recompensa daca nu aceasta este tinta voastra, puteti ramane anonim. 

In plus, aveti satisfactia de a fi contribuit la materializarea unui vis, visul Anastasiei, personajul principal din seria Cedrii sunatori ai Rusiei, personaj real. Anastasia locuieste in taigaua siberiana si a creat un plan de a intoarce pe pamant raiul primordial. Citind cartile veti intelege cat de logic este totul si cum un hectar ingrijit de fiecare familie (adica acea vatra de familie) poate schimba totul.

 Cum vor fi cheltuiti banii?

2500 RON reprezinta cele 100 de carti. Daca editura ne va face un discount si vom reusi sa cumparam mai multe, cu atat mai bine.

Restul de 350 RON  ramasi dupa plata taxelor vor fi utilizati pentru:

- tiparirea a 100 de semne de carte (cate unul pentru fiecare carte), semne de carte care vor contine o scurta descriere a seriei de carti;

- trimiterea prin posta a produselor reprezentand recompense selectate de catre cei care vor contribui cu diverse sume de bani la acest proiect;

Te rog sa te autentifici pentru a putea posta comentariu

Cati Harea
acum 3 ani
50.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Succes
70.00 lei
Stancu Florinel Elvis
acum 3 ani
Mult succes
110.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Bravo! Tot inainte ;)
250.00 lei
Sustinator anonim
acum 3 ani
Felicitari pentru initiativa! Doamne-ajuta!
25.00 lei
 • 09 /02
  2018
  4

  Multumim inca o data celor care au sustinut proiectul 100 de vetre de familie. Cartile cumparate vor fi donate astfel: un set complet pleaca spre Coliba Verde din Ardeal (asociatie care sustine constructia de case din materiale naturale) pentru biblioteca acesteia iar celelalte la beneficiari individuali care au nevoie de ele. 

 • 07 /02
  2018
  3

  Am primit banii. Multumesc, Sprijina.ro. Revin cu cartile...

   

 • 29 /12
  2017
  2

  Multumesc mult tuturor celor care au contribuit pana acum. Avem 15 volume deja. 

 • 27 /11
  2017
  1

  Iata categoriile de beneficiari ale cartilor pe care le vom cumpara - votate de catre membrii grupului Facebook Vatra de familie (Iasi):

   

   

  Primele doua categorii vor fi luate in calcul initial si in functie de numarul de carti pe care vom reusi sa le achizitionam si urmatoarele doua.

  Multumim pentru sustinere.